logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
22/03
21/03
2 ...

Україні нема чого робити на саміті НАТО, якщо не буде сигналу про членство у Вільнюсі – Зеленський

03-06-2023 18:151101

Україні нема чого робити на саміті НАТО, якщо не буде сигналу про членство у Вільнюсі – Зеленський
Фото: president.gov.ua

Деякі країни Північноатлантичного Альянсу (НАТО) так бояться росію, що не готові бачити Україну в блоці.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю американському виданню The Wall Street Journal (WSJ), оприлюдненому в суботу, 3 червня, передає DW.

«Я вважаю, що деякі країни НАТО так бояться росію, що не готові бачити Україну в союзі. Якщо нас не бачать і не дадуть нам якийсь сигнал у Вільнюсі, я вважаю, що Україні нема чого робити на цьому саміті», - зазначив президент.

Він додав, що не очікує вступу в НАТО під час війни. На думку Зеленського таке рішення мало бути ухвалене протягом останніх 15 років - після саміту у 2008 році, де Україні пообіцяли членство. Водночас на саміті в Литві в липні він прагне отримати «чіткий сигнал» від НАТО, що це зрештою станеться після завершення війни.

«Скільки життів українців коштує одна фраза на вільнюському саміті: Україна буде в НАТО після цієї війни, після того, як буде безпечно?», - зауважив Зеленський та додав, що не знає, чи зрештою станеться це.

Як писав Leopolis news, в інтерв’ю The Wall Street Journal, Зеленський  також заявив, що Україна готова розпочати довгоочікуваний контрнаступ, аби повернути окуповані росією територію. «Ми дуже віримо в успіх. Я не знаю, скільки нам для цього знадобиться часу», - сказав він.

 Підготувала Анастасія Андрійчук Leopolis.news