logo
19/04
18/04
2 ...

Україна не використовуватиме винищувачі F-16 в ході літнього контрнаступу – Резніков

05-06-2023 15:13893

Україна не використовуватиме винищувачі F-16 в ході літнього контрнаступу – Резніков
Фото: ілюстративне

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що під час очікуваного контрнаступу влітку Україна не використовуватиме винищувачі F-16, але літаки можуть розмістити восени або взимку. 

Про це Резніков повідомив в інтерв'ю NHK, пише «Українська правда».

На запитання про винищувачі F-16, Резніков відповів, що вони не змінять ситуацію цього літа.

Резніков сказав, що для підготовки українських льотчиків потрібен час, а Україні доведеться також домовитися зі своїми партнерами про забезпечення інженерів і технічного персоналу, які зможуть займатися техобслуговуванням і ремонтом цих літаків.

За його словами, Україна буде готова розмістити F-16 восени або взимку.

Наразі деякі країни Заходу займаються підготовкою або запропонували підготувати українських льотчиків для пілотування цих винищувачів.

Раніше у Пентагоні заявили, що не будуть заперечувати проти передачі Україні американських винищувачів F-16 третіми країнами.

Прем'єр-міністри Великої Британії та Нідерландів за підсумками зустрічі на полях саміту Ради Європи у Рейк’явіку домовились сприяти створенню міжнародної коаліції з посилення протиповітряної оборони України.

Адміністрація Джо Байдена поінформувала європейських союзників, що США дозволять їм передавати Україні американські винищувачі F-16.

У Міноборони повідомили, що для звільнення України від російських окупантів необхідно 48 винищувачів F-16.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news