logo
19/04
2 ...

Польські дипломати разом із представниками Львівської, Івано-Франківської та Закарпатської областей піднялись на Говерлу

05-06-2023 15:57213

Польські дипломати разом із представниками Львівської, Івано-Франківської та Закарпатської областей піднялись на Говерлу
Фото: пресслужба ЛОР

З ініціативи Генерального консульства Республіки Польща у Львові відбулося сходження на найвищу вершину України.

Як інформує пресслужба ЛОР, участь у сходженні взяли дипломати консульства на чолі з Генеральним консулом Елізою Дзвонкєвіч, представники обласних рад Львівської, Івано-Франківської та Закарпатської областей, представники Міністерства закордонних справ України, а також Львівської обласної військової адміністрації.

Як символи свободи, непохитності, сили духу та взаємодопомоги й підтримки на найвищій вершині України учасники сходження підняли український і польський прапори та разом заспівали гімни обох країн.

«Польща ні на мить не залишала Україну і постійно підтримує її на різних рівнях. Героїчна боротьба українців за свободу і незалежність перед лицем вторгнення в Україну російського агресора надихає і нас, поляків. Вона нагадує нам, що в ім'я свободи Батьківщини варто жертвувати найціннішим. Цим заходом ми хочемо ще раз нагадати собі та світові про важливість національних символів, боротьби за незалежність і свободу, солідарності та братерства.

Хай живе вільна Польща, хай живе вільна Україна!» - зазначили у Генеральному консульстві Республіки Польща у Львові.

Leopolis.news