logo
29/03
28/03
2 ...

У ПП «Грушів – Будомєж» затримали понад 1,5 тонни незадекларованих товарів (ФОТО)

05-06-2023 16:19625

У ПП «Грушів – Будомєж» затримали понад 1,5 тонни незадекларованих товарів (ФОТО)
Фото: Львівської митниці

У пункт пропуску «Грушів – Будомєж» із Польщі прибув автомобіль, водій якого задекларував 150 поштових відправлень загальною вагою 1498 кг на суму понад 10 тис. євро.

Під час огляду вантажівки працівники Львівської митниці спільно з оперативниками Львівського прикордонного загону та представниками АТ «Укрпошта» встановили, що  загальна вага вантажу на 1 657 кг вища від задекларованого, а реальна кількість «посилок» - 215 одиниць, інформує Львівська митниця.

Для перевірки законності переміщення цього вантажу через митний кордон України наші фахівці звернулися до польських колег. У відповіді значилось, що відправником є одна з польських фірм, яка відправляла на адресу громадянина України принтери таких виробників, як Canon, Epson, HP.

Однак разом з 79 запакованими принтерами в машині знаходилось ще  43 коробки з  обладнанням для майнінгу фірми  Bitmain, 38 коробок з мережевим та відео- обладнанням, 20 коробок і 2 піддони з одягом італійських і французьких виробників,  8 коробок із взуттям, 4 коробки з бронепластинами тощо.

Відтак в діях перевізника вбачаються ознаки порушення митних правил, описане в ч.1 ст. 483 Митного кодексу України.

Товар тимчасово вилучено. Його вартість встановлюється додатково.

 

Leopolis.news