logo
24/04
2 ...

Внаслідок підриву Каховської ГЕС близько 16 тисяч людей на правобережжі Херсонщини опинилися у критичній зоні – Прокудін

06-06-2023 11:13777

Внаслідок підриву Каховської ГЕС близько 16 тисяч людей на правобережжі Херсонщини опинилися у критичній зоні – Прокудін
Фото: Мікрорайон Корабел у Херсоні знеструмлено, Скріншот з відео

Влада Херсонщини організовує евакуацію мешканців населених пунктів, які опинилися у зоні підтоплення внаслідок підриву Каховської ГЕС. На де окупованій частині Херсонщини вже повністю, бо частково затоплені щонайменше 8 населених пунктів та мікрорайон Острів міста Херсон.

Про це розповів очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

За його словами Військова адміністрація та всі служби в тому числі ДСНС та поліція о 5 ранку були  підняті по тривозі.

Працює збірна комісія ТЕБ та НС, поставлені завдання. Зараз на Херсонщині відбувається я евакуація населення. Всі старости і голови громад поінформовані і збирають населення у визначених точках збору. В кожній громаді створено окремий штаб, який відповідає за свою територію.

«Повністю або частково затоплені такі населені пункти: Тягинка, Львове, Одрадокам’янка Бериславського району, Іванівка, Микільське Токарівка, Понятівка, Білозерка, мікрорайон Острів міста Херсона Херсонського району. Ми розуміємо що будуть підтоплені ще інші населені пункти, готові до цього», - розповів Олекснадр Прокудін.

   Він наголосив, що зараз близько 16 тисяч людей на правобережжі Херсонщини опинилися у критичній зоні.

Нині організовано евакуацію мешканців даних населених пунктів автобусами до Херсона, далі до Миколаєва і звідти до Хмельницького, Одеси, Кропивницького, Києва та інших міст.

Також о 12.00 на залізничному вокзалі з Херсона вирушить евакуаційний потяг до Миколаєва.

Як писав Leopolis.news, вночі російські окупанти підірвали Каховську ГЕС. Внаслідок підриву машинної зали зсередини Каховську ГЕС повністю зруйновано. Станція відновленню не підлягає.

 

 

Підготувала Анастасія Андрійчук Leopolis.news