logo
19/04
18/04
2 ...

У центрі НЕЗЛАМНІ реабілітували руку командиру спецпідрозділу поліції: він уже повернувся на фронт

06-06-2023 12:51666

У центрі НЕЗЛАМНІ реабілітували руку командиру спецпідрозділу поліції: він уже повернувся на фронт
Фото: пресслужба Львівської міської ради

Командир спецпідрозділу поліції «Схід», якому відірвало пальці на руці після підриву на розтяжці, повернувся на фронт. Успішно пролікували та реабілітували руку захисника медики центру НЕЗЛАМНІ Першого медичного об’єднання Львова.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

32-річний Сергій Богдановський – капітан поліції головного управління Національної поліції Харківщини. На війні з 2015 року. Тоді ж вступив до лав підрозділу спеціального призначення, де став бійцем штурмового відділення. А за пʼять років – командиром.

У перший день повномасштабного вторгнення його підрозділ став на захист Харкова. Потому Сергій та його побратими брали участь в аеророзвідці, штурмах та стабілізаційних заходах після контрнаступу і звільнення населених пунктів Харківської області. Зараз його підрозділ служить на бахмутському напрямку. Там же командир в січні отримав поранення – підірвався на розтяжці.

«Мені ніколи не було страшно померти, але завжди боявся отримати інвалідність. Через службу. Боявся опинитись не в строю», - каже Сергій.

Командир самостійно наклав турнікет. У Краматорську, щоби зупинити гнійні процеси, лікарі знезаразили рану та відправили пораненого далі. Вже в Дніпрі Сергієві приживили, тобто «пришили» великий палець лівої руки, а за 5 днів поставили апарат зовнішньої фіксації. Для реконструкції кінцівки пацієнта направили до Львова, в Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ, бо знали, що там йому точно допоможуть, адже медики тут виконують надскладні відновлювальні операції, у тому числі після мінно-вибухових травм.

Спершу львівські лікарі усунули розвиток гнійних процесів та загоїли обширну рану між пальцями – вказівним та великим. Згодом на цьому місці утворився рубець. Під час наступної операції рубець висікли та ротаційним клаптем із передпліччя закрили дефект. Таким чином, розширили проміжок між пальцями та загалом відновили функцію кисті. Опісля командир пройшов реабілітацію в центрі НЕЗЛАМНІ.

Минуло три місяці. Пальці поліцейського нині чудово рухаються, як до травми. Чоловік каже: «Переживав, що більше не зможу повернутись, а моя підтримка дуже важлива для хлопців. Зі мною вони почуваються впевненіше. Спасибі лікарям за допомогу».

Сергій Богдановський повернувся на фронт і продовжує служити зі своїм підрозділом. 

Через російську агресію щодня страждають сотні людей, тому аби зробити їхнє лікування й реабілітацію комфортними і доступними в Україні, у Львові, в Національному центрі реабілітації НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) з кожним українцем працює мультидисциплінарна команда, яка надає хірургічну, фізичну, психологічну та психосоціальну професійну допомогу. Завдяки підтримці донорів, відкрили протезну майстерню та встановлюють біонічні протези, а також облаштувати новий сучасний корпус реабілітації: це 7 поверхів із  найсучаснішим обладнанням для відновлення. Щороку отримувати допомогу тут зможуть 10 тисяч українців.

Сайт проєкту: https://unbroken.org.ua/.

Реквізити для пожертв: https://unbroken.org.ua/donate.html.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news