logo
18/04
17/04
2 ...

росія, ймовірно, спричинила найбільшу техногенну катастрофу в Європі за десятиліття – Кулеба

06-06-2023 12:23266

росія, ймовірно, спричинила найбільшу техногенну катастрофу в Європі за десятиліття – Кулеба
Фото: ілюстративне

Глава МЗС Дмитро Кулеба назвав підрив росією Каховської ГЕС жахливим воєнним злочином і, ймовірно, найбільшою техногенною катастрофою в Європі за останні десятиліття.

Про це Кулеба написав у Twitter.

«росія зруйнувала Каховську греблю, спричинивши, ймовірно, найбільшу техногенну катастрофу в Європі за останні десятиліття і поставивши під загрозу життя тисяч цивільних осіб. Це жахливий воєнний злочин. Єдиний спосіб зупинити росію, найбільшого терориста XXI століття, – це вигнати її з України», – написав Кулеба.

Як відомо, сьогодні вранці російські окупанти підірвали Каховську ГЕС.

У зв’язку з підривом дамби Каховського водосховища Президент України Володимир Зеленський провів термінове засідання РНБО.

Як писав Leopolis.news, рух «Атеш» дізнався, хто підірвав Каховську ГЕС – це зробив 1 батальйон 205 мотострілецької бригади з міста Будьоннівськ Ставропольського краю.

Внаслідок підриву Каховської ГЕС близько 16 тисяч людей на правобережжі Херсонщини опинилися у критичній зоні.

Підрозділи Національної поліції та ДСНС у Херсонської області готують евакуацію цивільного населення із потенційних зон затоплення на правобережній частині річки Дніпро.

Як запевнили в Енергоатомі, підрив Каховської ГЕС може мати негативні наслідки для ЗАЕС, та поки ситуація контрольована.

Внаслідок підриву машинної зали зсередини Каховську ГЕС повністю зруйновано. Станція відновленню не підлягає.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news