logo
24/04
23/04
2 ...

У Львові можуть розконсервувати літні модульні містечка для прийому українців, які постраждали через підрив Каховської ГЕС

06-06-2023 13:19381

У Львові можуть розконсервувати літні модульні містечка для прийому українців, які постраждали через підрив Каховської ГЕС
Фото: Львівської міськради

Сьогодні, 6 червня, у Львові оперативно зібрали засідання міської евакуаційної комісії, де пропрацьовують питання прийому українців, яких можуть евакуйовувати з підтоплених внаслідок підриву Каховської ГЕС населених пунктів.

Про це інформує міський голова Львова Андрій Садовий, передає пресслужба Львівської міськради.

«Працює евакуаційна комісія. Головне повідомлення – Львів готовий до прийому українців, які постраждали внаслідок підриву Каховської ГЕС. 

Зараз чекаємо на інформацію від Херсонської ОВА. Якщо буде потреба, наші служби протягом 3-х годин розгорнуть прихистки. Досвід вже є.

В небезпеці залишаються мешканці лівого берега Дніпра, який є окупованим. Ми не знаємо, яка до них доходить інформація, і чи є взагалі у них можливість евакуюватись», - написав у себе на сторінці в мережі Facebook мер Львова.

У місті розглядають варіант розконсервування літніх модульних містечок, що є у Стрийському парку, на вул. Пулюя та на Сихові. А також, за необхідності, тимчасові прихистки розгорнуть у закладах освіти, в яких завершилось навчання. 

Нагадаємо, у Львові на вул. Костя Левицького, 67 діє Міський центр підтримки вимушено переміщених осіб. Тут українці, які змушені були покинути рідні домівки через війну, можуть отримати допомогу й консультації фахівців із різних сфер життя: помешкання й соціальна підтримка, пошук роботи, освіта і дозвілля, медицина, відновлення документів, домашні улюбленці тощо. 

Центр працює за таким графіком: понеділок-четвер – з 9.00 до 18.00 год., п’ятниця – з 9.00 до 16.00 год. (без обідньої перерви). 

 Як писав Leopolis.news, Президент України Володимир Зеленський провів екстрене засідання Ради національної безпеки і оборони щодо ситуації на Каховській ГЕС.

СБУ відкрила кримінальне провадження за фактом підриву дамби Каховської ГЕС.

Рух «Атеш» дізнався, хто підірвав Каховську ГЕС – це зробив 1 батальйон 205 мотострілецької бригади з міста Будьоннівськ Ставропольського краю.

 Внаслідок підриву Каховської ГЕС близько 16 тисяч людей на правобережжі Херсонщини опинилися у критичній зоні.

 Підрозділи Національної поліції та ДСНС у Херсонської області готують евакуацію цивільного населення із потенційних зон затоплення на правобережній частині річки Дніпро.

Як запевнили в Енергоатомі, підрив Каховської ГЕС може мати негативні наслідки для ЗАЕС, та поки ситуація контрольована.

 Внаслідок підриву машинної зали зсередини Каховську ГЕС повністю зруйновано. Станція відновленню не підлягає.

Підготувала Анастасія Андрійчук Leopolis.news