logo
24/04
23/04
22/04
21/04
2 ...

На кордоні з Румунією затримали 4 ухилянтів та організаторів схеми

07-06-2023 17:56467

На кордоні з Румунією затримали 4 ухилянтів та організаторів схеми
Фото: ДПСУ

Під час спроби незаконно порушити українсько-румунський кордон прикордонники Чернівецького загону затримали організаторів та 4-х військовозобов’язаних осіб.

Як інформує Західне регіональне управління Держприкордонслужби України, реалізуючи випереджувальну інформацію оперативників загону спільно з нарядом відділення «Нижні Петрівці» за силової підтримки спеціального підрозділу ДОЗОР у прикордонні затримали водіїв автівок «Форд» та «Опель». Обидвоє під час затримання намагалися втекти з місця події, аби уникнути відповідальності.

Охоронці кордону з’ясували, що за певну винагороду один з водіїв перевозив трьох військовозобов’язаних чоловіків, а інший здійснював супровід та керівництво під час трансферу до кордону.

Згодом на околиці н.п. Нижні Петрівці серед лісового масиву пошукова група затримала провідника та ще одного військовозобов’язаного чоловіка, які прямували до держрубежу.

Порушників доставили в прикордонні підрозділи та оформили документи щодо притягнення їх до відповідальності за ст.204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України».

Стосовно організаторів до Нацполіції направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Правопорушникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 9 років.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news