logo
28/03
2 ...

Для громад Яворівщини затвердили дорожню карту з модернізації систем оповіщення

08-06-2023 11:24389

Для громад Яворівщини затвердили дорожню карту з модернізації систем оповіщення
Фото: Львівська ОВА

Інші питання модернізації систем оповіщення розглянули під час методичного заняття для фахівців цивільного захисту Яворівського району.

Про це повідомляє пресслужба ЛОВА.

Учора, 7 червня, у м. Яворів представники департаменту з питань цивільного захисту Львівської ОВА провели з фахівцями цивільного захисту територіальних громад Яворівського району методичне заняття «Модернізація місцевих систем оповіщення».

Як наголосив начальник управління оперативно-чергової служби, оповіщення і зв’язку департаменту Микола Сень, розвиток місцевих систем вкрай важливий, ворог не залишає спроб вбити, залякати мирних жителів, знищити критичну та цивільну інфраструктуру населених пунктів України, тому оповіщенням та інформуванням до кінця 2024 року має бути охоплено 90% населення в області.

«У 2023 році 27 територіальних громад беруть участь у комплексній програмі «Безпечна Львівщина» за напрямком «Модернізація місцевих систем оповіщення», 18 громад вже отримали додаткові кошти з обласного бюджету для придбання сучасного обладнання оповіщення, для цього передбачені видатки з обласного бюджету на суму 6 млн. 200 тис. грн», – зазначив Микола Сень.

У підсумку заняття затвердили дорожню карту для громад з модернізації місцевих систем оповіщення, у тому числі з розробки технічних вимог для проєктної документації, а також положення про місцеві системи оповіщення, визначення необхідної кількості гучномовного обладнання тощо.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news