logo
28/03
27/03
2 ...

Зеленський приїхав із робочою поїздкою на Херсонщину

08-06-2023 12:06512

Зеленський приїхав із робочою поїздкою на Херсонщину
Фото: Скріншот

Президент України Володимир Зеленський прибув із робочою поїздкою на Херсонщину.

Про це глава держави повідомив у Facebook.

У Херсоні Володимир Зеленський відвідав переправу, на якій здійснюється евакуація населення з підтоплених територій.

«Наше завдання – максимально захистити життя й допомогти людям. Дякую рятувальникам і волонтерам! Дякую всім, хто залучений до цієї роботи!», - написав Зеленський.

Як повідомив очільник Офісу президента України Андрій Єрмак, у Херсоні провели координаційну нараду  щодо ліквідації наслідків підриву греблі Каховської ГЕС.

«Дізналися про оперативну обстановку в області, евакуацію населення з потенційних зон затоплення, ліквідацію надзвичайної ситуації, організацію життєзабезпечення затоплених територій. Говоримо про перспективи відновлення екосистеми регіону й оперативну воєнну обстановку в зоні техногенної катастрофи», - розповів Андрій Єрмак.
Влада має на меті розробити програму для компенсації збитків або релокації підприємств у межах Херсонщини, а також підтримати постраждалих внаслідок повені українців.

Як писав Leopolis.news, в окупованих Олешках виникла гуманітарна катастрофа внаслідок підриву Каховської ГЕС. Люди сидять на дахах, в місті немає їжі та води, води, затоплене кладовище. Окупанти не проводять евакуації.

 

Підготувала Анастасія Андрійчук Leopolis.news