logo
28/03
27/03
2 ...

Президент України подякував польським мисливцям

08-06-2023 13:44957

Президент України подякував польським мисливцям
Фото: ОПУ

Президент України Володимир Зеленський подякував польським мисливцям за підтримку в боротьбі проти російських окупантів.

Про це повідомляє «Еко-інформ».

Зокрема, 5 квітня у Королівському замку у Варшаві відбулася зустріч Президента України Володимира Зеленського з поляками, які з початку війни підтримують Україну та українських громадян. У заході взяли участь понад 80 представників громадських організацій з усієї Польщі, члени неурядових організацій, волонтери, підприємці, представники органів місцевого самоврядування та силових служб. Польську мисливську асоціацію представляв районний мисливствознавець Польського союзу мисливців Роберт Бак (Robert Bak), який разом із мисливцями з Тарнобжега (Tarnobrzeg) вже організував дев’ять гуманітарних місій до зони найзапекліших боїв в Україні. Вона була до Херсона. Волонтери пройшли понад 3 тис. км двома мікроавтобусами та перевезли більше 5 тонн гуманітарної допомоги: продукти харчування, одяг та засоби особистої гігієни. Завдяки підтримці Фонду KGHM Polska Miedz до зони бойових дій вже передано понад 30 тонн гуманітарної допомоги.

«Це була наша дев’ята гуманітарна місія до зони бойових дій в Україні. Ми відвідали жителів півдня України на Херсонщині, надавали допомогу мирному населенню, яке живе в прифронтових селах. У деяких місцях, де ми були, люди живуть за кілька сотень метрів від ворожих позицій. Вони перебувають під постійним артилерійським обстрілом. Там не вистачає майже всього. В одному з сіл ми поставили пункт громадського харчування, яким користується понад 400 мешканців. Допомогою охопили більше 300 дітей, передавши підгузки, пляшечки та інші необхідні речі для немовлят і маленьких дітей, які перебувають у херсонській лікарні», – розповів Роберт Бак.

Президент Зеленський подякував учасникам зібрання за те, що вони приймають біженців у свої домівки, опікуються дітьми-сиротами та надають психологічну допомогу, підтримують біженців у пошуку роботи та створюють для них робочі місця, а також організовують збір і транспортування допомоги до України. Польські мисливці були активно залучені до допомоги Україні з самого початку широкомасштабного вторгнення РФ, наприклад, у рамках акції «Мисливці за Україну» вони пожертвували на підтримку Україні понад 2,2 млн злотих (18 млн грн).

Під час зустрічі Роберт Бак передав першій леді Аґаті Корнгаузер-Дуда, яка брала участь у церемонії разом із Президентом Анджеєм Дудою, ікону, намальовану на дошці військового ящика, яку він привіз із гуманітарної місії у Бахмуті, та яку освятили під час святої меси за участю мисливців, які допомагають Україні.

Дякуємо всім мисливцям Польщі, які долучилися до акції «Мисливці за Україну», зокрема, Роберту Баку, який отримав нагороду від Президента України Володимира Зеленського і високу оцінку його невтомної місії для України, а, передусім, для дітей.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news