logo
18/04
2 ...

У Львові восени розпочнеться перший етап робіт будівництва трамвайної колії та реконструкція вул. Миколайчука

08-06-2023 15:22703

 У Львові восени розпочнеться перший етап робіт будівництва трамвайної колії та реконструкція вул. Миколайчука
Фото: автор: Роман Балук

У вересні розпочнеться реалізація одного з наймасштабніших за останні роки проєктів – реконструкція вул. Миколайчука з будівництвом трамвайної колії.

Як розповів перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, зараз на фінальній стадії ескізний проєкт першого етапу реконструкції (від перехрестя вул. Мазепи-Миколайчука до перехрестя з вул. П. Орлика), а в найближчі два тижні розпочнеться підготовка ділянки робіт.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міськради.

«Проєкт реконструкції вул. Миколайчука передбачає реконструкцію дороги протяжністю 2,6 км із прокладенням трамвайної колії, щоб з’єднати центральну частину міста з Шевченківським районом, а саме з лікарнями. Відтак цей проєкт має велику вагу, бо ми забезпечимо сполучення з реабілітаційним центром UNBROKEN, де проходять лікування і реабілітацію наші воїни.

Буде декілька етапів реалізації цього проєкту. На цей рік плануємо реалізацію першого етапу – це буде реконструкція ділянки, протяжністю приблизно 300-350 м, від перехрестя вул. Миколайчука-Мазепи до перехрестя з вул. П. Орлика. Зараз фіналізовуємо ескізний проєкт саме на цих 350 м. Там складний рельєф – підйом, тому маємо забезпечити безпеку для руху трамвая, а відтак його пасажирів.

Початок робіт плануємо з вересня цього року, а підготовка ділянки робіт розпочнеться в найближчі два тижні. На цій території є кілька перешкод, над врегулюванням яких працюємо. Перше – там розміщений ринок. Термін дії документів на розміщення ринку вже завершився кілька років тому, та ми в процесі перемовин і будемо узгоджувати, яким чином і хто куди буде переїжджати. Друге – це парковка. Також відбуваються перемовини, куди її перенести. Є вже варіанти рішень по цих питаннях, і це все буде узгоджено з усіма.

Відзначу, що у міському бюджеті передбачені кошти на реконструкцію вул. Миколайчука. Також, спільно з колегами депутатами, ми почали перемовини з Європейським банком реконструкції та розвитку щодо отримання кредиту і гранту для реалізації цього проєкту», - розповів перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

 

Підготувала Анастасія Андрійчук Leopolis.news