logo
28/03
27/03
2 ...

На Херсонщині підтоплено і пошкоджено 182 трансформаторні підстанції – Міненерго

08-06-2023 16:04215

На Херсонщині підтоплено і пошкоджено 182 трансформаторні підстанції – Міненерго
Фото: ДСНС України

За добу гідрогенерація збільшила виробництво електроенергії на третину, у Херсоні та області підтоплено і пошкоджено 182 трансформаторні підстанції.

Про це повідомляє Міністерство енергетики України.

Українські ГЕС та ГАЕС минулої доби виробили на 30% більше електроенергії, ніж прогнозувалося. Наразі експертами Міненерго та Укргідроенерго опрацьовується оптимізована модель роботи ГЕС Дніпровського каскаду для зменшення обсягів води та, відповідно, підтоплень, які виникли внаслідок підриву греблі Каховської ГЕС.

Енергетики Херсонської та Миколаївської областей продовжують фіксувати наслідки підриву окупантами Каховської ГЕС та спричиненої ним повені.

У Херсоні залишаються підтопленими та пошкодженими 129 трансформаторних підстанцій.

На контрольованій Україною території Херсонщини підтоплено 53 трансформаторні підстанції, знеструмлено 4 населених пункти. Без світла залишаються понад 20 тисяч споживачів. Паводок фіксують і на Миколаївщині - в області знеструмлено 8 населених пунктів.

Тим часом у Херсоні фіксується поступове зменшення рівня води. Відповідно енергетики вже почали відновлювальні роботи там, де це можливо.

На ранок вдалося повернути електропостачання 64 домогосподарствам. Херсонська ТЕЦ - поза зоною ризику підтоплення.

Ситуацію на окупованій ЗАЕС постійно моніторять експерти Енергоатому. Прямої загрози через підрив Каховської ГЕС для окупованої електростанції наразі немає.

Триває ворожий терор прифронтових та прикордонних з рф територій. У Донецькій області через бойові дії знеструмлено 10 населених пунктів.

Внаслідок попередніх обстрілів без світла залишається також частина споживачів у Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях.

Попри усі виклики енергетична система країни працює стабільно. Генерація повністю покриває споживання.

За добу обсяг газу у сховищах зріс на 21,3 мільйона кубометрів. Запаси блакитного палива складають понад 9,7 мільярда метрів кубічних.

 

Підготувала Анастасія Андрійчук Leopolis.news