logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
23/03
2 ...

Велика Британія запровадила нові санкції проти білорусі

08-06-2023 21:26646

Велика Британія запровадила нові санкції проти білорусі

Велика Британія розширила санкції проти білорусі через її сприяння у війні, яку росія веде проти України.

Про це повідомляють на сайті уряду Великої Британії.

Як зазначається, цей новий пакет посилює економічний тиск на Лукашенка та його режим, який активно сприяє військовим зусиллям Росії та ігнорує територіальну цілісність України.

Зокрема, Велика Британія забороняє імпорт золота, цементу, деревини та каучуку з білорусі, які є джерелами доходу для режиму Лукашенка.

Також заблоковано експорт до Білорусі з Великобританії банкнот і обладнання, а також товарів, технологій і матеріалів, які можуть бути використані для виробництва хімічної та біологічної зброї.

Крім того, заходи у цьому пакеті спрямовані на придушення тих, хто обходить санкції, враховуючи тісні зв’язки між білоруською та російською економіками, застосовуючи заходи до Білорусі, які ми вже застосували до росії, щоб закрити лазівки та вирішити проблему обходу санкцій.

Це включає в себе обмеження коштів, які білорусь може залучити, шляхом подальшого обмеження білоруського доступу до фінансових ринків Великобританії та запобігання імпорту товарів, таких як золото, яке могло походити з росії.

Цей останній пакет ґрунтується на значних санкціях проти білорусі, які вже діють, включаючи торішню заборону імпорту та експорту товарів на суму близько 60 мільйонів фунтів стерлінгів за активну підтримку режимом війни Путіна. Це стосується заборони з білорусі до Великобританії на експорт товарів нафтопереробної промисловості, передових технологічних компонентів, предметів розкоші та імпорт до Великобританії білоруського чавуну та сталі.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news