logo
27/04
2 ...

Путівник з шрифтом Брайля: на Львівщині реалізували туристичні проєкти з підтримки безбар’єрності

10-06-2023 14:122564

Путівник з шрифтом Брайля: на Львівщині реалізували туристичні проєкти з підтримки безбар’єрності
Фото: Львівська ОВА

Путівник Західною Україною із шрифтом Брайля з додаванням аудіо версії, інтерактивна карта з туристичними локаціями, доступними для осіб з інвалідністю, та інклюзивний сайт культурно-історичних об’єктів з актуальною інформацією про їхню безбар’єрність – це перелік продуктів, які втілили завдяки  проєкту «Безбар’єрне суспільство як елемент взаємоповаги між людьми та запорука розвитку громади». Втілити їх у життя вдалося завдяки USAID.

Про це повідомляє пресслужба ЛОВА.

У межах його реалізації, яка стала можливою за фінансової підтримки USAID «ГОВЕРЛА», також вдалося адаптувати для осіб з інвалідністю по зору та по слуху музей Митрополита Андрея Шептицького на Кривоноса, 1 у Львові. Тут розробили тактильний-мнемонічний план музею, тактильні вказівники напряму для слабозорих відвідувачів музею, комбіновані медіатаблички з використанням шрифту Брайля з голосовим описом експонатів для незрячих відвідувачів музею, аудіогіди.

Також створили історико-туристичний фільм «В гостях у Митрополита» про музей для осіб з інвалідністю, у супроводі мови жестів та аудіоописом:

Враженнями від візиту у музей поділилася Любов Кукуруза, голова правління Львівської обласної організації УТОС: «Це дійсно інклюзивна екскурсія, котра професійно розроблена та надзвичайно адаптована для незрячих. Крім того, що все описано подетально, важливим є те, що всі мали можливість доторкнутися до експонатів і це дало змогу нам відчути культурну спадщину українського народу». 

Управління туризму та курортів Львівської ОВА щиро вітає ініціативи, які роблять туристичні локації доступними для усіх.

«У межах проєкту зі сприяння інклюзивності та безбар’єрного середовища у сфері туризму від USAID «ГОВЕРЛА» відбулась також серія навчань у Школі Інклюзивності. У ній взяли участь представники нашого управління, а також територіальних громад, відповідальних за туризм в області. Торік також мали можливість вивчати досвід іноземних країн, пов’язаний з безбар’єрністю. Переконаний, що отримані знання сприятимуть розвитку інклюзивного туризму», – зазначив Тарас Лозинський, керівник управління туризму та курортів Львівської ОВА. 

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news