logo
19/04
18/04
17/04
16/04
2 ...

Львів’яни пропонують заборонити продаж шкідливої їжі у школах

01-10-2019 18:47544

Львів’яни пропонують заборонити продаж шкідливої їжі у школах
Фото: ілюстративне

На сайті Львівської міської ради з’явилась електронна петиція «Заборона продажу в школах снеків та шкідливих для здоров’я дитини продуктів харчування».

 

Автором звернення є Володимир Волинець, станом на 1 жовтня петицію підписали 37 осіб з 500 необхідних.

«Щодня наші діти у школах неконтрольовано вживають шкідливу їжу. Майже в кожній шкільній їдальні у вільному продажі для всіх дітей чіпси, снеки, вафлі, інші продукти з барвниками, емульгаторами та небезпечними добавками, які безжалісно нищать здоров’я наших дітей. Ні вчителям, ні керівництву шкіл до цього немає діла. Більше того, хтось з керівництва шкіл ще й непогано на цьому заробляє. Адже діти неконтрольовано вживають шкідливу їжу, нехтуючи при цьому здоровою їжею. У всіх нормальних державах місцева влада і школа зобов’язані контролювати якість і асортимент дитячого харчування», – написав автор петиції.

Він додав, що рішення про заборону снеків уже прийняли депутати Дніпра та Києва. В інших районних та обласних центрах це питання неодноразово обговорюють.

На думку автора петиції, міська рада може заборонити продаж такої продукції, а також зобов’язати школи погоджувати асортимент продукції шкільних їдалень, контролюючи при цьому якість дитячого харчування.

До кінця збору підписів залишилось 59 днів. 

Leopolis.news