logo
27/04
26/04
2 ...

На чемпіонаті Європи армреслери Львівщини вибороли 12 нагород

20-06-2023 18:171904

На чемпіонаті Європи армреслери Львівщини вибороли 12 нагород
Фото: Львівська ОВА

У Молдові цими днями завершився Чемпіонат Європи з армреслінгу.

За нагороди тут змагались понад 900 спортсменів з 31 країни. У складі збірної України за підтримки управління молоді та спорту Львівської ОВА боролись за нагороди і 17 спортсменів Львівщини.  На змаганнях вони здобули загалом 12 медалей. З цього числа 4 медалі були золотими, 3 – срібними та 5 – бронзовими, повідомляє пресслужба ЛОВА.

Першими за нагороди боролись спортсмени серед молоді. Старосамбірянин Мирон Мига у ваговій категорії 75 кг став віце чемпіоном у боротьбі на праву руку. Вадим Савенко у ваговій категорії 65 кг здобув дві нагороди: третє місце як в боротьбі на ліву, так і на праву руку. Богдан Фабрика у ваговій категорії 75 кг здобув третє місце в правій руці.

Серед дорослих спортсменів чемпіоном Європи у ваговій категорії 65 кг у боротьбі на праву руку став Микола Бурко. Він також здобув третє місце в боротьбі на ліву руку. 

У боротьбі серед спортсменів з інвалідністю рівних не було Анні Кушнір з Рави-Руської. Вона стала першою як у боротьбі на ліву, так і в боротьбі на праву руку. Чемпіоном також став Павло Панасенко в боротьбі на ліву руку. Іван Товарницький здобув друге місце у змаганнях на праву руку та третє місце в боротьбі на ліву руку. Петро Дончак зайняв друге місце в змаганнях на праву руку. 

Зауважимо, команду Львівщини також представляли тренери Богдан Іваницький та Ігор Іваницький, суддя Артур Одеров. Загалом збірна України виборола третє загальнокомандне місце. 

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news