logo
27/04
2 ...

Каноїстка з Львівщини здобула золото на Європейських Іграх у Кракові

22-06-2023 18:031653

Каноїстка з Львівщини здобула золото на Європейських Іграх у Кракові

Учора, 21 червня, стартували Європейські Ігри – масштабні мультиспортивні змагання, що відбуваються раз на 4 роки.

Під час змагань з олімпійських видів спорту відбувається також кваліфікація на літні олімпійські ігри 2024 року, інформує пресслужба ЛОВА.

Першу золоту медаль для України виборола представниця Львівщини Валерія Терета у веслуванні на каное. Золото спортсменка завоювала разом з Людмилою Лузан з Івано-Франківщини, з якою виступала у парі у каное-двійці на дистанції 500 метрів.

Валерія – спортсменка обласної Спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву «Веслярик». Тренують атлетку Володимир Дець та Михайло Пацюрко.

 

Нагадаємо, у складі збірної України на Європейських Іграх є 18 спортсменів з нашої області, зокрема, у кульовій стрільбі, веслуванні на байдарках і каное, фехтуванні, карате, легкій атлетиці, сучасному п’ятиборстві, стендовій стрільбі та триатлоні.

За нагороди на Європейських іграх спортсмени отримають від управління молоді та спорту Львівської ОВА грошові нагороди: за перше місце – 80 тисяч гривень, за друге – 60 тисяч гривень, а за третє – 40 тисяч гривень. Додатково премії виплачуватимуть і тренерам у розмірі 50% від суми, яка передбачена для спортсмена.

Leopolis.news