logo
28/04
2 ...

Шахісти Львівщини вибороли нагороди чемпіонату України серед юнаків та дівчат до 12 років

27-06-2023 19:041481

Шахісти Львівщини вибороли нагороди чемпіонату України серед юнаків та дівчат до 12 років
Фото: Львівська ОВА

У Тернополі  минулого тижня відбувся чемпіонат України з шахів серед юнаків та дівчат у віковій категорії до 12 років. Найкращих визначали у класичних, швидких та блискавичних шахах. 

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Чемпіонкою України у класичних шахах стала Яна Марусин. Вона також виборола бронзові нагороди у швидк та блискавичних шахах. Тренується спортсменка у дитячо-юнацькій спортивній школі «Дебют» під керівництвом Володимира Грабінського.  

Віце-чемпіонкою у швидких шахах та бронзовою призеркою у класичних шахах стала Соломія Світенко. Вона тренується у ДЮСШ «Дебют» та спортивному клубі Е2-Е4. Її наставники – Володимир Грабінський та Андрій Грех.  

Дві золоті нагороди виборола Софія Величко  – вона стала чемпіонкою у швидких та блискавичних шахах у своїй віковій категорії. Дівчина також тренується у ДЮСШ «Дебют». Займається зі спортсменкою Володимир Грабінський. 

Віце-чемпіонкою у блискавичних шахах стала вихованка Городоцької ДЮСШ Анастасія Телюк. Спортсменку тренує Володимир Мелешко.

Чемпіоном України у швидких шахах став Віталій Гичкевич. Тренують спортсмена Городоцької ДЮСШ Ігор Нощенко та Валерій Гриньов. А в блискавичних шахах перемогу одержав вихованець ДЮСШ «Дебют» Єгор Сербін. Його тренує Антон Ромашов. 

Бронзу у блискавичних шахах виборов Юрій Масняк. Він – вихованець ДЮСШ «Дебют». Тренує спортсмена Володимир Грабінський.  

Зауважмо, загалом за нагороди на чемпіонаті боролись 56 юнаків та 20 дівчат.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news