logo
28/04
27/04
2 ...

«Укрзалізниця» запустить зі Львова «гірські шатли» на Прикарпаття

29-06-2023 16:372530

«Укрзалізниця» запустить зі Львова «гірські шатли» на Прикарпаття
Фото: Укрзалізниця

Із 17 липня рахівський напрямок закривається на плановий ремонт колії на дільниці Делятин-Надвірна.

Про це повідомляє «Укрзалізниця».

Як зазначили в УЗ, це дозволить гарантувати там безпечний і трохи більш швидкий рух.

Водночас, поїзди, що зазвичай прямують до Рахова, будуть обмежені до Івано-Франківська з 17 до 27 липня.

Зазначається, що ці обмеження стосуються ТІЛЬКИ робочих днів – у вихідні поїзди курсуватимуть до/з Рахова стандартним чином.

Також, як повідомили в УЗ, вже йде робота над призначенням щоденних «гірських шатлів» зі Львова до Ворохти (через Яремче та Татарів-Буковель) комфортабельними поїздами ДПКр-3.

«Це дизельні поїзди нового покоління з місцями для сидіння та кондиціонуванням в усіх вагонах першого та другого класу. Рейси зі Львова та зворотно з гір будуть виконуватися щоденно, тож можете бронювати свою подорож до Львова або Івано-Франківська вже зараз», – йдеться у повідомленні.

Також, на час ремонтних робіт в горах (і на додачу – на ділянці Деражня-Комарівці) з 18 липня додатково призначаємо рейс №255/256 ще одним дефіцитним напрямком: Київ-Чернівці. Таким чином, поки вагони поїзда №55/56 не зможуть проїхати до Рахова, з 16 по 27 липня вони ж сполучатимуть столицю з Буковиною.

Окрім цього, до максимально популярного в цьому сезоні Івано-Франківська курсуватиме ще один додатковий поїзд: №226 Запоріжжя – Івано-Франківськ. Поки що тестово в одну дату – 12 липня з Запоріжжя, 13 липня з Івано-Франківська.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news