logo
27/04
2 ...

У Трускавці стартував Міжнародний курортно-рекреаційний форум

29-06-2023 20:424500

У Трускавці стартував Міжнародний курортно-рекреаційний форум
Фото: пресслужба ЛОВА

Сьогодні, 29 червня, у Трускавці дали старт Міжнародному курортно- рекреаційному форуму, який триватиме впродовж двох днів.

Мета Форуму – привернути увагу до розвитку курортної галузі, вирішити проблемні питання та пожвавити роботу в напрямі скерувань на оздоровлення та реабілітацію, інформує пресслужба ЛОВА.

За цей час проведуть три дискусійні платформи та два круглі столи, у межах яких обговорюватимуть стан справ та подальший розвиток курортно-рекреаційної індустрії для забезпечення ефективного функціонування курортів державного і місцевого значення.

Серед учасників форуму є представники влади та органів місцевого самоврядування, медичних центрів, санаторно-курортних та готельно-відпочинкових комплексів, студенти, а спікери – провідні експерти, науковці, практики бізнесу, представники державних та місцевих органів влади, громадських організацій.

«Дякую власникам готелів та курортних комплексів, що прийняли велику кількість людей , які змушені були тікати від жахів війни. Ви показали, який вигляд має справжня повага. Дякую нашим воїнам, завдяки яким можемо сьогодні говорити про майбутнє. Перед санаторно-курортними закладами стоїть важлива місія – оздоровити та реабілітувати наших захисників і захисниць. Наше спільне завдання – дати їм все найкраще: передові технології, професійний та людяний підхід. Зрештою, після нашої перемоги якісного відновлення потребуватимуть усі люди в нашій державі, адже війна наклала свій відбиток на кожного. Також важливо розуміти, що світ нарешті роздивився нашу країну, з її людським та природним потенціалом. Після нашої перемоги точно варто чекати на збільшення кількості туристів з-за кордону і сплеску цікавості від потенційних інвесторів. Тут ми теж маємо підготуватися. Тому бажаю плідних обговорень учасникам і процвітання їхній справі на благо України», – наголосив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Також під час форуму обговорюватимуть розроблення концепції ефективної системи курортної реабілітації для осіб, постраждалих від війни, що передбачає створення сприятливого інституційного середовища для розвитку спеціалізованих медичних центрів, психологічних служб та програм фізичної реабілітації, а також підвищення кваліфікації і перекваліфікації осіб, які втратили роботу через війну або переміщення.



«Ідея цього форуму передбачає окреслення сучасного стану розвитку курортно-рекреаційної сфери в умовах воєнного стану, адже через війну змінилися тренди подорожей та місць для оздоровлення. Також будемо обговорювати шляхи покращення надання санаторно-курортних послуг для реабілітації осіб, які постраждали внаслідок війни. Цьогоріч ліквідували Фонд соцстрахування, який скеровував на оздоровлення та реабілітацію осіб, які тимчасово втратили працездатність, а його обов‘язки перейняв на себе Пенсійний фонд України. Через це процес скерування на реабілітацію таких осіб пригальмував, тому це одне з ключових питань, яке проговоримо у межах порядку денного, щоб усі, хто потребує реабілітації, її змогли безперешкодно отримувати», – зазначив т.в.о. начальника управління туризму та курортів Львівської ОВА Тарас Лозинський.

Додамо, організаторами заходу стали Львівська обласна  військова адміністрація, Трускавецька міська рада, Український науково-дослідний інститут медичної реабілітації та курортології МОЗ України та Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу.

Зазначимо, на початку цього місяця Моршин оголосили курортом державного значення.

Leopolis.news