logo
05/05
03/05
02/05
01/05
30/04
29/04
2 ...

Кабмін проситимуть продовжити дозвіл проводити сесії районних та обласних рад онлайн

30-06-2023 14:351010

Кабмін проситимуть продовжити дозвіл проводити сесії районних та обласних рад онлайн
Фото: пресслужба ЛОР

Сьогодні, 30 червня, заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод взяв участь у засіданні Української Асоціації районних та обласних рад.

Нарада очільників органів місцевого самоврядування відбулася онлайн, інформує пресслужба ЛОР.

Одним із важливих питань, яке турбує очільників обласних і районних рад, є можливість проведення засідань сесій онлайн.

З 1 липня 2023 року в Україні офіційно завершується карантин, що був оголошений через пандемію коронавірусу. Відтак і припиняють діяти законодавчі норми, які дозволяли онлайн-засідання.

«Колеги, голови обласних рад Дніпропетровщини та Херсонщини, справедливо зауважили, що на період дії воєнного стану така норма є вкрай необхідною. До слова, навіть ворожі ракети від моменту оголошення «повітряної тривоги» до Дніпра, наприклад, летять лічені хвилини. Скликати депутатів виключно наживо і брати на себе відповідальність за їхню безпеку наразі у багатьох областях занадто ризиковано», - пояснює Юрій Холод.

Головними темами розмови голів обласних та районних рад стали відбудова України, допомога у фіксації воєнних злочинів, продовження медичної реформи та взаємодопомога під час подолання наслідків надзвичайної ситуації, яка виникла через підрив окупантами Каховської ГЕС.

Також під час засідання Асоціації йшлося про необхідність повернення обласним радам бюджетних повноважень, недопущення змін обласних програм без погодження з депутатами, унормуванням та пришвидшення процесу передачі до спільної власності обласних рад державних закладів профтехосвіти.

Погодили присутні також звернення до Кабінету Міністрів щодо можливості включення деяких комунальних підприємств облрад до державного переліку обʼєктів критичної інфраструктури, бо наразі, не маючи змоги туди належати, державне казначейство проводить оплату рахунків таких закладів зі значними затримками в третій черзі.

Leopolis.news