logo
05/05
03/05
02/05
01/05
30/04
29/04
2 ...

Суд залишив «Пашу Мерседеса» під цілодобовим домашнім арештом

30-06-2023 16:361587

Суд залишив «Пашу Мерседеса» під цілодобовим домашнім арештом
Фото: Суспільне

Солом'янський районний суд Києва сьогодні, 30 червня, під час засідання продовжив запобіжний захід митрополиту УПЦ (МП) Павлу (Лебедю) у вигляді цілодобового домашнього арешту. Його підозрюють у розпалюванні релігійної ворожнечі та виправдовуванні дій росії.

Як повідомляє Суспільне, сьогодні, 30 червня, суд схвалив клопотання прокурора про продовження цілодобового домашнього арешту з носінням браслета ще на 2 місяці.

Засідання Солом'янського райсуду щодо продовження митрополиту Павлу запобіжного заходу. Київ. 30 червня 2023р. Фото: Влада Прізова / Суспільне

Захисники Павла (Лебедя) просили особисте зобов'язання або нічний домашній арешт. Рішення про продовження цілодобового домашнього арешту вважають незаконним і оскаржуватимуть його у Київському апеляційному суді.

«Доводи, на підставі яких було прийняте вказане рішення, нам невідомі, так як не було оголошено ще повного тексту. Отримаємо повний текст, побачимо, якими доводами користувався слідчий суддя і далі будемо формувати свою правову позицію для подальшої апеляційної скарги», — повідомив в коментарі журналістам адвокат митрополита Павла Микита Чекман.

Нагадаємо, 1 квітня суд відправив «Пашу Мерседеса» на двомісячний домашній арешт з носінням електронного браслета.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news