logo
18/04
17/04
16/04
15/04
13/04
2 ...

Представники кафедри медичного права виступили на міжнародній конференції у Франції

02-10-2019 20:391518

Представники кафедри медичного права виступили на міжнародній конференції у Франції
Фото: Львівський національний медичний університет ім. Данила Галицького

VII конференція Європейської асоціації медичного права (European Association of Health Law) «Інновації та охорона здоров’я: нові виклики для Європи» 25-27 вересня проходила у Франції в Тулузі.  До участі в ній зголосилося 240 учасників з 45 країн світу. Доповідачами на воркшопах конференції були й науковиці Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького – завідувачка кафедри медичного права Ірина Сенюта та асистенти цієї ж кафедри Христина Терешко та Оксана Гарасимів.

Про це повідомляє відділ комунікації та промоції Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького.

26 вересня в межах  конференції відбувся воркшоп Комітету з питань освіти Всесвітньої асоціації медичного права «Медичне право як освітній компонент», на якому Ірина Сенюта була доповідачем з темою доповіді «Медичне право як освітній компонент: досвід України». Ще одним спікером була професор Марія Деліверска (Болгарія). Участь у заході брали представники України, Азербайджану, Болгарії, Італії, Сербії, Китаю, Британії. Дискусії учасників точилися щодо етичного компоненту як фундаменту освіти в царині медичного права, спільних і відмінних навиків для різних професіоналів, насамперед медиків і правників, і спільних цінностей для мультидисциплінарних студентів і слухачів – життя, здоров’я, гідність, справедливість і людяність, а також роль мультидисциплінаризму в цій царині.

У межах своєї доповіді Ірина Сенюта висвітлила медичне право як складову юридичної та медичної освіти на додипломному та післядипломному рівнях. Досвід першої і єдиної кафедри медичного права в Україні, функціонування медико-юридичної клініки, спектр програм на післядипломному рівні був яскравою ілюстрацією бурхливого розвитку медичного права в лоні медичної освіти. 

З презентацією на тему «Правовий статус сіамських близнят» виступила на воркшопі Оксана Гарасимів. Окрім усних презентацій українська делегація представила стендові доповіді щодо інформаційних прав при медичних експериментах (Христина Терешко), щодо свідоцького імунітету і конфіденційності та щодо правового статусу ембріона (Ірина Сенюта).

Крім того представники України брали участь у воркшопі Ради Європи, на якому представлено навчальну програму HELP «Права людини і біомедицина». Ірина Сенюта є національним автором і науковим редактором цієї програми РЄ «Основні принципи захисту прав людини у сфері біомедицини».

27 вересня Ірина Сенюта була модератором сесії «Електронне здоров’я» та брала участь у робочій зустрічі національних представників Європейської асоціації медичного права в різних країнах як представник від України.

Leopolis.news