logo
02/05
2 ...

У храмі Старого Самбора молилися за перемогу та славили пам’ять священномученика Йосафата (Кунцевича)

03-07-2023 10:412308

У храмі Старого Самбора молилися за перемогу та славили пам’ять священномученика Йосафата (Кунцевича)
Фото: Степана Павлішака

Учора, 2 липня, у церкві св. Миколая Старого Самбора з нагоди пам’ятного відзначення  400-х роковин мученицької смерті св.Йосафата (Кунцевича), який вважається апостолом єдності християн, був присвячений духовно-мистецький захід. У храмі водночас молилися за перемогу ЗСУ над ворогом, мир в Україні. 

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news.  

Перед присутніми та учасниками заходу виступив єпископ-помічник єпископа Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ Григорій Комар. Владика підкреслив, що священномученик Йосафат (Кунцевич) є нашим спільним духовним батьком, а ми всі його діти. «Наш обов’язок, – зазначив владика Григорій, – молитися до нього, щоб він виблагав у Господа перемоги українського народу над історичним ворогом, а ми швидше запанували у своїй рідній миролюбній сторонці». 

З мистецькою програмою у храмі виступили солісти, хор та оркестр Заслуженої академічної капели України «Трембіта». У їх виконанні звучали духовні та українські патріотичні пісні.

Настоятель церкви отець Михайло Николин розповів присутнім та гостям історію ікони священномученика Йосафата, яку не так давно знайшли у храмі. Водночас він щиро подякував владиці за приїзд, участь і повчальну проповідь, а колективу «Трембіти» за високе мистецтво, побажав його далі нести і пропагувати серед Богомільного українського народу. 

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news