logo
03/05
02/05
01/05
30/04
29/04
26/04
2 ...

Нерішучість НАТО з Україною рф сприйме як слабкість – президент Литви Науседа

04-07-2023 15:361428

Нерішучість НАТО з Україною  рф сприйме як слабкість – президент Литви Науседа
Фото: ELTA / JULIUS KALINSKAS

Президент Литви закликав лідерів НАТО бути сміливішими у розгляді прагнення України до членства на саміті в його країні наступного тижня, сказавши, що це підвищить ефективність Києва на полі бою, тоді як Москва сприйме будь-яку обережність як слабкість.

В інтерв’ю Reuters президент Гітанас Науседа порадив союзникам по НАТО знехтувати побоюваннями, що залучення України до очолюваного США військового альянсу спровокує росію, яка вторглася в Україну 22 лютого 2022 року, повідомляє Радіо Свобода.

«Ми не повинні вагатися приймати сміливіші рішення, оскільки інакше режим путіна вирішить, що західні союзники занадто слабкі, (що їх слід) загнати в кут, і вони здадуться», – сказав Науседа 3 липня.

Президент України Володимир Зеленський 28 червня провів у Києві двосторонні зустрічі із президентом Литви Гітанасом Науседою та президентом Польщі Анджеєм Дудою. Під час зустрічей скоординували позиції напередодні саміту НАТО у Вільнюсі.

Саміт НАТО у Вільнюсі пройде 11-12 липня. Як повідомив генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберґ у коментарі виданню Welt, НАТО на саміті ухвалить пакет довготривалої допомоги Україні. Але, як заявив він 19 червня, лідери НАТО не будуть запрошувати Україну приєднатися до Альянсу на саміті у Вільнюсі в липні.

 

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news