logo
01/05
30/04
29/04
2 ...

СБУ затримала генерального секретаря УАФ Запісоцького: в Асоціації заявляють про переслідування

04-07-2023 18:411826

СБУ затримала генерального секретаря УАФ Запісоцького: в Асоціації заявляють про переслідування
Фото: Юрій Запісоцький / football.ua

 

Генерального секретаря Української Асоціації Футболу (УАФ) Юрія Запісоцького затримали  співробітники Служби безпеки України.

Про це повідомляє FootballHub.

Як зазначається, Запісоцький пропустив останні судові засідання нібито через виклик у військкомат. Тепер Запісоцького примусово доставлять до Львова, де 5 липня відбудеться засідання у його кримінальній справі.

Натомість адвокати назвали це новим показовим епізодом у справі переслідування керівництва УАФ.

«Сьогодні вранці представниками силових структур було незаконно затримано генерального секретаря УАФ Юрія Запісоцького.

Зараз Юрій Запісоцький проходить в одному з територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (військовому комісаріаті) військово-лікарську комісію та уточнення даних.

Жодних підстав для затримання Юрія Запісоцького, у тому числі якихось порушень з його боку не було», – кажуть адвокати УАФ.

Вони стверджують, що на 6 липня було призначено чергове засідання Шевченківського районного суду Львова, де запланований розгляд питання про зміну запобіжного заходу, і Юрій Запісоцький нібито готувався до участі в цьому засіданні.

«Як і до цього, без жодних ухилянь і порушень, відвідував усі попередні судові засідання у справі щодо будівництва заводу із виготовлення штучного покриття. Такі дії представників силових відомств мають всі ознаки нового етапу цілої кампанії незаконного тиску на УАФ, яка триває з осені минулого року», – стверджують адвокати.

Зазначимо, що 18 жовтня 2022 року Генеральному секретарю Української асоціації футболу Юрію Запісоцькому вручили підозру у зв‘язку з розкраданням 90 млн грн.

Генпрокуратура просить взяти його під варту як організатора розкрадання понад 3 мільйонів євро отриманих від UEFA коштів за участь збірної України в Євро-2016.

Як повідомляли, 16 червня суд арештував президента УАФ Андрія Павелка на 2 місяці.

Як відомо, Павелко отримав підозру від Генпрокуратури у кримінальному провадженні щодо будівництва заводу з виробництва штучних футбольних газонів, а також закупівлі продуктів для Федерації футболу України.

 

Зокрема, ще у 2018 – 2019 роках слідчі Нацполіції відкрили кримінальні провадження щодо керівництва УАФ та її голови Андрія Павелка через можливе розкрадання бюджетних 270 мільйонів гривень, які були виділені на будівництво футбольних полів зі штучним покриттям у регіонах, а також через можливе заволодіння бюджетними коштами «ФФУ Продакшн» і «Спорт Технологія».

 

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news