logo
28/04
27/04
2 ...

У Стрілківській ТГ започаткували місцеві туристичні змагання та мріють про їх Всеукраїнський рівень

05-07-2023 09:502813

У Стрілківській ТГ започаткували місцеві туристичні змагання та мріють про їх Всеукраїнський рівень
Фото: з відкритих джерел

Амбіції тут ні до чого.  Мріємо... А чому б через роки два на території Стрілківської сільської ради Самбірського району не провести змагання з пішого туризму «Діл» Всеукраїнського рівня?

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news

Нагадаємо, що для реалізації такої мрії у Стрілківській ТГ зроблено перші вагомі кроки – на високому рівні провели туристичні змагання «Діл-2023». Вони відбулися у фантастичній природній  місцині урочища Шпера, що на під’їзді до історичного с. Недільна, яке колись вважалося столицею УПА.

Історія пам’ятає, що поруч села на горі Діл в роки Другої світової війни діяла підстаршинська школа Української повстанської армії, на честь її воїнства на вершині  встановлена найвища в Європі дерев’яна «Вежа пам’яті».  У самій Недільній відкрито музей президента УГВР Кирила Осьмака.

Вже з цієї точки зору Стрілки стають привабливим центром для туризму. Відтак ентузіасти самотужки розчистили лісову територію урочища Шпера, підготували її до піших туристичних змагань «Діл-2023», які тривали два передостанні дні червня. В них взяла  участь шкільна молодь, яка є затятою, енергійною, і готовою пішки підкорювати гірські вершини.

Тим самим відділ освіти, культури, молоді та спорту Стрілківської сільської ради вдало реалізує спільний україно-швейцарський проєкт «Діємо для здоров’я».

«Поки що, – зазначили у сільській раді, – змагання з пішого туризму провели для учнівської молоді нашої Стрілківської громади. Але бачимо перспективу проєкту, щоб його розвинути на всеукраїнський рівень. Бо направду ми уміємо їх організувати, цікаву історію розказати і маємо що показати. Над цим працюємо».

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news