logo
04/05
03/05
2 ...

ЦВК зобов’язала визнати депутатом Львівської облради кандидата від УГП Назарія Островського

05-07-2023 11:431624

ЦВК зобов’язала визнати депутатом Львівської облради кандидата від УГП Назарія Островського
Фото: uhp.org.ua

ЦВК зобовʼязала Львівську обласну ТВК не пізніше 21 липня 2023 року вирішити проблему з реєстрацією депутата Львівської обласної ради від УГП.

Про це йдеться у повідомленні ЦВК.

Як зазначається, до ЦВК надійшла скарга Львівської обласної організації УГП, у якій просять визнати протиправною та такою, що порушує виборчі права громадян, бездіяльність Львівської обласної територіальної виборчої комісії, яка полягає у невизнанні обраним депутатом Львівської обласної ради наступного за черговістю кандидата в депутати від зазначеної організації партії на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року. А також – зобов’язати цю ТВК прийняти відповідне рішення.

ЦВК повністю задовольнила вказану скаргу і зобовʼязала Львівську обласну ТВК не пізніше 21 липня 2023 року вирішити зазначене питання, про що невідкладно поінформувати ЦВК.

ЦВК також звернула увагу цієї ТВК та її членів на необхідність неухильного дотримання вимог законодавства України в ході реалізації своїх повноважень, зокрема щодо заміщення депутатів місцевої ради, та організації своєї роботи.

Як пояснив координатор спостереження за виборами у Львівській області у Громадянська мережа «ОПОРА» Тарас Радь, це означає, що обласна ТВК має до 21 липня прийняти рішення про визнання обраним депутатом Львівської обласної ради Назарія Островського.

За його словами, водночас це рішення не поширюється на аналогічну ситуацію з іншими трьома «підвішаними» мандатами – Григорія Козловського, Миколи Седіла і Володимира Квурта. Для цього партія «Європейська Солідарність» також має оскаржити бездіяльність до ЦВК, додав він.

«Маю великий сумнів, що Львівська обласна ТВК буде спроможна виконати цю вимогу ЦВК з тих самих причин, що й раніше - ручного керування зі сторони ЛОВА і блокування спроможності комісії приймати рішення. А тому найбільш ймовірно цим рішенням ЦВК створює правові передумови для того, щоб ставити питання про розпуск діючого складу Львівської обласної ТВК», – вважає Тарас Радь.

Нагадаємо, «ЄС» і УГП звернулися до Козицького щодо блокування роботи Львівської обласної ТВК.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news