Укроборонпром розширить використання Prozorro на держпідприємства

http://leopolis.news/post/8882/ukroboronprom-rozshyryt-vykorystannya-prozorro-na-derjpidpryemstva

03/10/2019

Про це заявила директорка департаменту закупівель концерну Надія Бігун, повідомляє офіційний сайт Укроборонпрому.

«Укроборонпром» має 19 657 об’єктів нерухомості, більшість з яких, з тих чи інших причин, здається в оренду. Управління цим майном має бути ефективним і система Прозорро.Продажі є дієвим інструментом досягнення цієї мети», – наголосила Надія Бігун. 

Вона зазначила, що більшість існуючих договорів оренди майна підприємств-учасників Концерну ставлять під сумнів існування задачі працювати ефективно. Прозорий механізм розміщення лотів та більша конкуренція серед орендарів підвищить вартість та збільшить фінансові надходження, що в подальшому підуть на фінансове оздоровлення власників цієї нерухомості. 

«Продаж непрофільних активів державних підприємств – це один із перспективних напрямків, який суттєво може поповнити бюджети держпідприємств. За час нашої співпраці ми встигли продати активів на 55 млн грн. Впевнений, що відкритий доступ та рівні умови збільшить цю цифру в рази», – відзначив директор ДП «Прозорро.Продажі» Олексій Соболев. 

Нагадаємо, що фахівці Департаменту закупівель Державного концерну «Укроборонпром» та закупівельники його підприємств-учасників з жовтня 2019 року розпочнуть навчання задля подальшого успішного проведення тендерів на Prozorro. 

Leopolis.news