logo
16/04
15/04
13/04
12/04
11/04
10/04
2 ...

У Львівському ветуніверситеті презентували кафедру реабілітації та здоров’я людини (ФОТО)

03-10-2019 15:531316

У Львівському ветуніверситеті презентували кафедру реабілітації та здоров’я людини (ФОТО)

У Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З.Ґжицького презентували кафедру реабілітації та здоров’я людини.

Про це повідомляє кореспондентка Leopolis.news.

На новій кафедрі навчають студентів для здобуття вищої медичної освіти за спеціальністю «Фізична терапія, ерготерапія», яка тільки недавно зареєстрована в Україні. Вона включає реабілітаційне лікування людей, спрямоване на відновлення рухових здатностей та інших функцій організму після важких захворювань і травм.

Ректор університету доктор ветеринарних наук, професор Володимир Стибель зазначив, що наразі вдалося отримати 100 ліцензійних місць на контрактну форму навчання, але адміністрація університету сподівається, що наступного навчального року з’являться також державні місця.

«Батьків в першу чергу цікавить, чи після завершення навчання дитина зможе працевлаштуватися за спеціальністю, яка наукова школа в університеті і чи зможуть діти розвивати свої наукові та інші можливості.

У нас все для цього є. Ми розташовані у центрі Львова, 11,5 га території, маємо прекрасний спортивний комплекс, у нас зроблені ремонти. А нова спеціальність, як свідчить мій досвід, є дуже затребуваною. Я спілкувався із медиками, які мають відношення до реабілітації і скажу, що вони мають інший напрямок, а ми свій. У нас є анімалотерапія, апітерапія, кані терапія. Був нещодавно у Любліні і був здивований, як сильно це місто розвиває цей напрямок. Тож не треба буде далеко їздити за досвідом. У нас теж є реабілітаційні центри, які можуть ділитись досвідом, яким потрібні нові фахівці», – сказав Володимир Стибель.

Він додав, що нова спеціальність є надзвичайно затребувана в Україні ще й тому, що внаслідок військових травм збільшується потреба у фахових спеціалістах з фізичної терапії, які повинні обслуговувати реабілітаційні центри і відповідні відділення в медичних установах. Кафедра має договори про співпрацю з Державною реабілітаційною установою «Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Галичина» та його філією в Великому Любені, з Міжнародним центром корекції постави «Академія Грації», Регіональним відділенням медичної асоціації апітерапевтів та іншими клінічними базами. Декан факультету ветеринарної гігієни, екології та права, доктор наук Руслан Пеленьо розповів, що відкриття кафедри реабілітації частково є соціальним проектом, бо сьогодні держава дуже потребує фахівців, які будуть відновлювати здоров’я в першу чергу воїнів та всього населення.

«Наша кафедра сьогодні повністю укомплектована відповідно до Закону про вищу освіту. У штаті є доктори та кандидати медичних наук, зокрема кандидати з фізичної терапії та ерготерапії. І головне, що нам вдалося сформувати контингент студентів. Це є наше найбільше досягнення, що 63 молодих людини мають можливість здобувати фах», – сказав Руслан Пеленьо.

Він також зазначив, що довго вирішувалося питання, де розмістити цю кафедру. Оскільки студентів навчають фізичної терапії, для навчання потрібні великі площі та зали для вивчення фізичних вправ. Тож кафедру розмістили у приміщеннях, розташованих в будівлі спорткомплексу.

«Наші студенти навчаються лише місяць, але вже дуже активні та старанні. Вони вже встигли побувати на різних заходах, у дружніх нам клініках, реабілітаційних центрах. Тобто наші студенти мають можливість здобувати практичні навики не тільки на базі того, що ми маємо, але й з використанням передових технологій, які використовують реабілітаційні центри Львова», – сказав Руслан Пеленьо.

Leopolis.news