logo
27/04
2 ...

Стрілківська ТГ матиме три нові туристичні маршрути бойківського стилю

13-07-2023 12:133091

Стрілківська ТГ матиме три нові туристичні маршрути бойківського стилю

Стрілківська територіальна громада стане привабливішою. Тут готуються до відкриття та ознакування трьох нових комплексних історико-культурних туристичних маршрутів під загальною назвою «БойкоМандри».

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news.  

Нагадаємо, що громадська організація «Магура», яку очолює о. Роман Гром, у співпраці із Стрілківською територіальною громадою подала проєктну заявку на конкурс, який проводив Український культурний фонд. І стала переможцем, а виграний грант складає 800 тис. грн.

Відтак організатори розпочали конкретну роботу по освоєнню коштів та реалізації проєкту щодо відкриття туристичних маршрутів «БойкоМандри». Для цього до співпраці запрошують досвідчених дизайнерів. Адже напрямки, згідно із задумом, мають бути оформлені в одному стилі та відповідати традиційній бойківській культурі, елементам. Це, зокрема: єдиний логотип, колір, розміщення, маркування, ознакування та сайт з насиченою інформацією.

Залучатимуть також місцеве населення для відкриття власної справи. Це може бути бойківська кухня із традиційними стравами, оселі для зупинки та ночівлі туристів, історичні та архітектурні пам’ятки того чи іншого села.

Серед пріоритетів – сприяння збереженню, відновленню, захисту та популяризації національної ідентичності Бойківського краю задля передачі цього надбання у спадщину майбутнім поколінням. 

«Задум такий, – сказала одна із розробників проєкту Наталія Гром, – що з цих трьох туристичних маршрутів «БойкоМандри» лише починається. Надалі ними плануємо охопити найближче і споріднене польське прикордоння. Це дасть поштовх до розвитку громади і зміцнення міжнародного співробітництва».

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news