logo
02/05
2 ...

У дітвори села Лагодів на Бродівщі відбулася перша сповідь і урочисте причастя

16-07-2023 14:453334

У дітвори села Лагодів на Бродівщі відбулася перша сповідь і урочисте причастя

У неділю, 16 липня, коли Християнська Церква східного обряду вшановує пам’ять мученика Якинта та Святого Анатолія, у невеличкому селі Лагодів, Бродівської ТГ, Золочівського району Львівщини, дітвора молодшого шкільного віку вперше у своєму житті прийняла такі Християнські Таїнства, як Святе Таїнство Сповіді та врочисте Причастя Тіла і Крови Господньої.

Розпочалося християнське дійство у Лагодові зустріччю настоятеля місцевої парафії Введення в Храм Пресвятої Богородиці, митрофорного протоієрея Ігоря Крука із маленькими сповідальниками на дворі коло церкви. Потім священник, у супроводі церковної процесії, завів дітей до храму й провів із кожним Святе Таїнство Сповіді. Далі відбулося служіння недільної Святої Літургії, під час якої, усі – і діти, і їхні батьки та хресні, й парафіяни церкви у спільній молитві дякували Господеві Богу за дари Господні й просили в милостивого Бога миру для нашої, як зазначив отець Ігор, багатостраждальної Батьківщини України, доброї долі для її людей та здоров’я для кожного, щоб захистив від смертельної рани наших воїнів, які зі зброєю в руках сьогодні там, на передовій, боронять рідну нашу землю від зазіхань московського агресора.

У завершенні спільної молитви – Святої Літургії – священник Ігор Крук урочисто запричастив маленьких сповідальників, вручив пам’ятки про цю важливу у їхньому житті подію та подарував кожному із них молитовник щоденних молитов, книжечку про історію рідного села та побудови церкви у ньому і, звичайно, смаколики.

Вітаючи дітей із Святими Таїнствами Сповіді та урочистого Святого Причастя, отець Ігор сказав: «Нехай Євхаристійний Ісус, який сьогодні увійшов у ваші тіла, ваші душі, знайде достойне місце у ваших серцях. Нехай Він вас благословляє і веде правильною дорогою життя». Також священник подякував рідним та хресним батькам, які привели дітей до сповіді. «Дай, Боже, усім нам, щоб Господь нашу спільну молитву прийняв, усіх нас миром благословив на спокійне, у доброму здоров’ї життя», – сказав митрофорний протоієрей Ігор Крук.

Михайло Шишка, журналіст, спеціально для Leopolis.news

Фото автора