logo
27/04
2 ...

Після капітального ремонту у Яворові відкрили стадіон (ФОТО)

17-07-2023 09:191903

Після капітального ремонту у Яворові відкрили стадіон (ФОТО)
Фото: Львівська ОВА

Відкриття стадіону відзначили футбольним матчем між Національною збірною України з футболу серед ветеранів та збірною ветеранів «Яворів».

Як повідомляє пресслужба ЛОВА, учора 16 липня, у Яворові на Львівщині відкрили після капітального ремонту стадіон імені Євгена Смука.

Реалізація об’єкту відбувалась в межах програми Президента України «Велике будівництво». Ремонт розпочали ще у 2021 році. Загальна кошторисна вартість будівництва складає понад 32,6 млн грн, з них 7 млн грн – кошти ДФРР; 1 млн грн – субвенція з державного бюджету та 24,6 млн грн – кошти з бюджету Яворівської міської ради.

Після ремонту, окрім стандартного футбольного поля з легкоатлетичними біговими доріжками та секторами, на стадіоні облаштували цілий комплекс об’єктів: сучасний волейбольно-баскетбольний майданчик з поліуретанового покриття, два мініфутбольні майданчики зі штучної трави, велике тренувальне поле з натуральної трави, адміністративні та господарські приміщення, роздягалки, тренажерний майданчик, трибуни на 935 глядачів.

Начальник Львівської ОВА Максим Козицький привітав Яворівську громаду з відкриттям потужного спортивного об’єкта, а також спільно з мером Яворова Ігорем Грабовським долучився до відзначення найкращих яворівських спортсменів.

«Нехай цей стадіон буде місцем, де житимуть емоції перемог та здобутків. Щиро бажаю, щоб тут тренувалися та розвивалися майбутні зірки спорту Всеукраїнського та міжнародного рівнів.

Шана і вдячність усім, хто усвідомлював, наскільки важливий цей об’єкт зараз та для майбутнього наших дітей, і вкладав у нього знання, працю та кошти.

Це вагомий внесок в інфраструктуру та неоціненний вклад у розвиток наших спортсменів і підростаючого покоління», – зазначив очільник Львівщини.

Відкриття стадіону приурочили до Дня міста Яворова та відзначили футбольним матчем між Національною збірною України з футболу серед ветеранів та збірною ветеранів «Яворів». Участь у матчі взяли відомі українські футболісти, зокрема, Мирон Маркевич, Олег Шелаєв, Андрій Воробей. Футбольний поєдинок можна переглянути за посиланням – https://fb.watch/lPQ2we6O0x/ 

А перед матчем перший удар по м’ячу зробив захисник України Петро Буряк, який внаслідок важкого поранення втратив обидві ноги та пальці лівої руки, проте у Superhumans Center йому повернули втрачені можливості.

Під час заходу усі охочі могли долучитися також до благодійної лотереї, виручені кошти з якої передадуть для потреб воїнів з Яворівщини, які боронять нашу державу у лавах територіальної оборони.

Нагадаємо, у межах «Великого будівництва» раніше на Львівщині капітально відремонтували стадіони у Червонограді, Самборі, Мостиськах і Стрию.

Довідково:

Яворівський міський стадіон спорудили на початку 60-х років. Назвали на честь уродженця Яворова, провідника ОУН-УПА Євгенія Смука.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news