logo
28/03
27/03
26/03
25/03
22/03
21/03
2 ...

В Україні став доступним унікальний генетичний тест для майбутніх матерів

04-10-2019 16:49735

В Україні став доступним унікальний генетичний тест для майбутніх матерів

В Україні став доступним унікальний аналіз для майбутніх матерів, який уже на дев’ятому тижні вагітності дозволяє переконатись у здоров’ї дитини та відсутності у неї генетичних захворювань.

Про це повідомив комерційний директор «Сінево Україна» Микола Скавронський під час прес-конференції сьогодні, повідомляє кореспондентка Leopolis.news.

Микола Скавронський зазначив, що впровадження цього тесту на ринок України є дуже важливим, адже є чимало генетичних хвороб, які можуть бути у дитини. Якщо ці захворювання вчасно діагностувати, то лікар обере правильну тактику ведення вагітності і дитина матиме більше шансів на повноцінне життя.

За словами Миколи Скавронського, до цього в Україні можна було придбати генетичні тести, однак їхня вартість була в межах 500-600 євро. «Сінево» продає цей тест суттєво дешевше, практично не заробляючи на цьому. Комерційний директор компанії сказав, що зараз їхня мета показати майбутнім батькам та лікарям такий варіант скринінгу, який дешевший за інші та безпечніший, ніж інвазивні методи взяття матеріалу на аналіз.

Він сказав, що у деяких країнах такий тест входить у обов`язковий скринінг вагітних, який забезпечує держава. Керівник відділу медичного маркетингу «Сінево Україна» Вікторія Факш розповіла, що тест є унікальним не лише через свою доступність порівняно з іншими тестами та безпечність для матері і дитини, а також тому, що дозволяє виявити проблему на дуже ранньому терміні вагітності.

Крім того, він є дуже точним - 90%. Вікторія Факш зазначила, що після забору крові вагітна жінка отримує результат тесту через 16 днів у Києві та через 18 днів у інших містах, оскільки біоматеріал відправляють на дослідження в лабораторію в Мюнхен. Директор з розвитку бізнесу NIPD Genetics, Кіпр Харі Радхакришнан (Hari Radhakrishnan) розповів, що лабораторія, яка проводить цей тест, постачає його в країни Європи, Індрію, Латинську Америку.

Компанія має багато міжнародних сертифікатів, зокрема європейських. Він також пояснив, чому генетичні тести є дорогими. За словами Харі Радхакришнана, генетичні тести - це досить нова галузь.

Скажімо, неінвазивні пренатальні тести доступні лише 10 років. Крім того, високу вартість мають реагенти, а це безпосередньо впливає на ціну тесту.

Леся БУРБАН, Leopolis.news