logo
27/04
2 ...

Шахістка з Львівщини Анна Музичук рекламує турнір ФІДЕ, який очолює пропутінський політик Дворкович

22-07-2023 16:332905

Шахістка з Львівщини Анна Музичук рекламує турнір ФІДЕ, який очолює пропутінський політик Дворкович
Фото: sport.loda.gov.ua

Шаховий інформаційний портал chess-news опублікував доволі цікавий пост, у якому українська гросмейстерка зі Стрия (Львівська область) Анна Музичук на фото разом зі своїм близьким другом Емілем Сутовським (ізраїльський гросмейстер, на сайті ФІДЕ вказаний як головний виконавчий директор) беруть участь у промо-компанії чемпіонату світу ФІДЕ з рапіду та бліцу 2024 року в Австрії.

Нагадаємо, президентом ФІДЕ є прокремлівський російський політик Аркадій Дворкович, який очолює цю посаду з жовтня 2018 року, пише Kamp-Sport.

 

Що цікаво, днем раніше chess-news публікує ще один «цікавий» пост, у якому Дворкович у Москві перебуває на спільному заході з… Дмитром Песковим - прессекретарем президента росії володимира путіна.

 

Невже Анна Музичук заробляє гроші на ФІДЕ, яка є російською організацією і, яка, до слова, дозволяє участь спортсменів з країни 404 під прапором ФІДЕ?

Місяцем раніше сестри Музичук (Марія та Анна) взяли участь у матчі солідарності з грузинками в Батумі (Грузія), одним з основних організаторів була саме ФІДЕ. Ця подія відбувалась під час дитячого чемпіонату світу з рапіду та бліцу, де були допущені шахісти з росії та білорусі. У звʼязку з цим українська делегація дітей змушена була відмовитись від поїздки, про що, за інформацією Kamp-Sport, сестрам було відомо заздалегідь.

За інформацією Kamp-Sport, яку підтвердили у Львівській обласній шаховій федерації, роком раніше сестри Музичук були виключені з Львівської обласної шахової федерації через те, що вони двічі не підписали листів від провідних шахістів проти керівника ФІДЕ

Аркадія Дворковича та участі російських спортсменів в офіційних змаганнях, посилаючись на свою особисту думку у цих питаннях. Цікаво було б почути цю «особливу» думку, бо «особливі» дії підтримки керівництва ФІДЕ ми бачимо неодноразово. Іншими словами, під час повномасштабної війни з російською федерацією, не може бути третьої сторони чи думки. 

Ну і ще одна вишенька на торті. 24 жовтня 2022 року у Монако відбулася церемонія відкриття першої половини турніру претенденток на першість світу. Україну представляли двоє топових шахісток - Анна та Марія Музичук.

Здавалося б, тут усе прекрасно, але є один великий нюанс. Під час відкриття турніру сестри Музичук сфотографувалися разом з іншими шахістками з Аркадієм Дворковичем (на фото вище) – російським президентом ФІДЕ.

 Ймовірно, такі пункти як фотосесія з організаторами, які, зрештою, і платять шахісткам немалі гроші, є чітко прописано у контракті. Звісно, виправдань може бути чимало, однак хіба все в цьому житті вирішують гроші?

 Ще раз нагадаємо. Чинний президент ФІДЕ Аркадій Дворкович – російський політик, тісно пов’язаний з путінським режимом. У 2008-2012 він був помічником президента РФ, а в 2012-2018 – віцепрем'єр-міністром в уряді Дмитра Мєдвєдєва.

 

 

 Leopolis.news