logo
27/04
2 ...

У Львові відбулась міська ранкова руханка (ФОТО)

24-07-2023 15:572313

У Львові відбулась міська ранкова руханка (ФОТО)
Фото: Роман Балук

Аби почати свій день активно і подбати про своє здоров’я, для всіх охочих містян у Стрийському парку організували півгодинну міську руханку. Вправи, які продемонстрували фізичні терапевти Другого медичного об’єднання, розробили таким чином, аби кожен зміг виконувати їх вдома самостійно.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Міську руханку організували Друге медичне об’єднання Львова та управління охорони здоров’я Львівської міської ради.

Як розповіла Юлія Чекан, фізична терапевтка Другого медичного об’єднання, фізичні навантаження допомагають прокинутись, зняти напруження, зміцнити м’язи, наситити киснем усі тканини та органи, покращити стан суглобів і хребта, покращити роботу дихальної системи та зміцнити серцевий м’яз, підвищити витривалість, пришвидшити метаболізм, покращити якість сну, отримати заряд бадьорості та енергії, покращити настрій та самопочуття.

«Кожна людина має щодня, після сну, робити ранкову руханку або розминку. Це допомагає пробудитися і запустити всі системи організму. Це профілактика багатьох захворювань, особливо опорно-рухового апарату. Завдяки сьогоднішній акції ми хочемо пробудити у людей бажання любити і піклуватися про себе і своє тіло, щоденно займатися спортом у своє задоволення, щоб почуватися фізично і ментально здоровими», - зазначає Юлія Чекан, фізична терапевтка Другого медичного об’єднання.

«Такі заняття зранку у парку, на свіжому повітрі, це дуже гарна ідея! Кожного дня стараюсь робити зарядку. Звісно, не такі вправи, як нині тут, у парку. Тому запам’ятала собі їх і буду повторювати вдома. Дякую лікарям за таку акцію, що подбали про нас», - поділилась враженнями учасниця руханки Юлія.  

Лікарі наголошують, що піклуватись про своє здоров’я потрібно щодня. Аби ранкова зарядка була корисною, важливо пам’ятати, що вправи слід робити повільно, не поспішаючи. Спершу почати із розминки шиї, тоді – рук та плечових і ліктьових суглобів, тоді - розминка тулуба і ніг. Особливу увагу також варто звернути на стопи, масажуючи їх. Вправи можна робити стоячи, сидячи чи, навіть, лежачи – якщо розминати шию та руки.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news