Академічна капела «Дударик» запрошує на своє 48-ліття

http://leopolis.news/post/8969/akademichna-kapela-dudaryk-zaproshue-na-svoe-48-littya-

04/10/2019

Керівник хорової капели Дмитро Кацал розповів, що саме 17 жовтня 1971 року відбулася перша репетиція хору.

За цей час капела заспівала понад 10 тисяч творів у близько 4000 концертах, взяла участь у 500 Літургіях, побувала із концертами у 20  країнах світу. Хор хлопчиків, а тепер хорова капела, співає з найвидатнішими світовими оркестрами, солістами та диригентами, у найпрестижніших концертних залах України і світу. «Дударик» є культурним амбасадором України у світі, а також співочим символом та улюбленцем Львова.

Капелу засновував Микола Кацал за сприяння Українського Музичного Товариства у Львові, яку успішно провадив впродовж 44 років. В 1989 році завдяки його старанням було створено першу в Україні хорову школу. Спеціально для неї влада міста передала приміщення колишнього міського шпиталю Св. Лазаря. Ця школа стала основою чудового розвитку «Дударика». А перспективою найближчих років є створення на базі хорової капели та хорової школи –Національного центру хорової культури України.

З нагоди своїх уродин 17 жовтня «Дударик» привітає львів’ян і гостей міста приємними мистецькими заходами: У Домініканському соборі - 17:00, на площі Ринок – 17:30, біля пам’ятника Тарасу Шевченку – 18:00.

Приходьте порадіти і поспівати разом із ними!

Leopolis.news