logo
28/04
2 ...

Львівський парк «Знесіння» облагородить приватний інвестор

28-07-2023 17:031538

Львівський парк «Знесіння» облагородить приватний інвестор
Фото: ЛМР

Виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив рішення про покращення благоустрою та поточний ремонт території регіонального ландшафтного парку «Знесіння». Роботи проведуть за кошти приватного інвестора.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Як пояснив заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач, підприємець готовий інвестувати в покращення благоустрою парку «Знесіння» кілька мільйонів гривень. Облаштовувати будуть територію поблизу озера. 

«На основі нинішнього рішення виконавчого комітету має бути укладена тристороння угода, буде залучений проєктант, який все спроєктує відповідно до вимог екологічного законодавства, бо парк «Знесіння» – складний природозаповідний об’єкт, тому там всі роботи проводитимуть дуже продумано і акуратно», – розповів Любомир Зубач.

Раніше в управлінні архітектури Львівської міської ради напрацювали концепцію – бачення як має виглядати оновлена територія. Вона має бути покладена в основу, а залучений проєктант буде її детальніше розпрацювати і втілювати. Відтак, що саме буде зроблено в рекреаційній зоні Знесіння та на яку конкретну суму - стане відомо, коли буде готовий проєкт.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news