logo
28/04
27/04
2 ...

У Львові до річниці теракту в Оленівській колонії пройде низка заходів

28-07-2023 19:50907

У Львові до річниці теракту в Оленівській колонії пройде низка заходів
Фото: ЛМР

До річниці теракту в Оленівській колонії, у Львові у суботу, 29 липня, проведуть низку заходів, аби вшанувати пам’ять убитих росіянами полонених українських захисників. А також нагадати українцям та світові про цю страшну трагедію.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Спершу о 10:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла УГКЦ (вул. Театральна, 11) відбудеться поминальна відправа за загиблими.

Опісля, об 11:00, рідні захисників зберуться на Полі почесних поховань 86-А Личаківського кладовища, аби вшанувати загиблих з Оленівки. 

А вже о 14:00 у Меморіальному музеї тоталітарних режимів «Територія терору» львів’яни та гості міста зможуть долучитися до Реквієму пам'яті загиблих в Оленівці. Як розповіли у музеї, на Музейній площі зберуться рідні, друзі та знайомі, щоб із запаленими свічками разом пройти ходою до Бараку №2. І вже у самому Бараці рідні військових зачитають свої спогади. У той час на двоярусних ліжках будуть сидіти діти, і таким чином символізувати душі загиблих. Зі слів організаторів, це буде п’ятеро дітей (троє львів’ян та двоє, батько яких був у полоні). Цю подію організовують рідні захисників Маріуполя у Львові та Перший театр. Також на площі Музею, перед входом, розмістять банери із фотографія загиблих військових.

Довідка

У ніч з 28 на 29 липня 2022 року російська федерація здійснила жорстоке масове вбивство полонених українських захисників «Азовсталі» в Оленівці. Внаслідок терористичної атаки загинули понад 50 українських військовослужбовців та більше 130 отримали поранення.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news