logo
28/04
2 ...

На Львівщині проводять інформаційну кампанію щодо протидії торгівлі людьми

28-07-2023 20:32983

На Львівщині проводять інформаційну кампанію щодо протидії торгівлі людьми
Фото: ВК поліції Львівської області

Напередодні Міжнародного дня протидії торгівлі людьми поліцейські спільно з представниками Департаменту соціального захисту населення Львівської обласної військової адміністрації, Львівського державного університету внутрішніх справ та ГО «Центр «Жіночі перспективи» провели інформаційно-роз'яснювальну роботу з мешканцями Львова та області, а також внутрішньо переміщеними особами.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

Акція «Тобою скористалися» відбулася сьогодні, 28 липня, поблизу Львівського залізничного вокзалу. Правоохоронці розповідали людям, які виїжджають за кордон, про ризики та способи захисту від торгівлі людьми, а також роздавали листівки з контактами для звернення за допомогою, якщо буде така потреба.

«Через повномасштабне вторгнення рф в Україну близько 9 мільйонів українців покинули свої помешкання, втікаючи від війни. Звертаюся до всіх, хто став жертвою торгівлі людьми або якщо вам відомо про такі факти – не мовчіть, повідомляйте про це правоохоронні органи. Жоден злочинець не повинен уникнути покарання!» – зазначив начальник Управління міграційної поліції у Львівській області підполковник поліції Олег Демкович.

Правоохоронці закликають громадян: якщо ви стали жертвою трудової, сексуальної чи іншої експлуатації, звертайтеся до поліції на оперативну лінію 102 або на безкоштовну Національну гарячу лінію з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів 527 або 0 800 505 501 527. Також ви можете отримати спеціалізовану допомогу, заповнивши анкету за посиланням https://forms.gle/3iD7s4cVJGBpy8oYA.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news