У Львові вшанували Богдана-Ігоря Антонича

http://leopolis.news/post/8999/-u-lvovi-vshanuvaly-bogdana-igorya-antonycha

05/10/2019

До громадського віча долучився заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, інформує прес-служба ЛМР.



«Він прожив 28 років. Написав 4 книжки. Став однією з найвеличніших постатей свого часу… Сила його творчості була і є такою сильною, що за це він увійшов в світову літературу. У Львові жив на вул. Городоцькій, де навпроти йому зараз є громадський простір з пам`ятником. Він — це Богдан-Ігор Антонич. Сьогодні виповнюється 110 років від дня його народження», — Андрій Москаленко, заступник міського голови Львова.



Довідка

Богдан-Ігор Антонич відомий насамперед своїми поезіями, окремими перекладами та прозою. Проте він був і автором понад двох десятків статей, у яких порушив низку теоретичних проблем літературознавства та висловив власні погляди на сучасний йому літературний процес (як світовий, так і український), при цьому виявивши ерудицію та тонкий естетичний смак.

Він був усебічно обдарованою людиною: малював, грав на скрипці, мріяв стати композитором. Усе це, особливо захоплення живописом і музикою, вплинуло на його сприймання навколишнього світу, сприяло виробленню особливого поетичного стилю й образності його творів. У багатьох поезіях помітна ця єдність мистецтв. А ще твори поета ніби наповнені весною та сонячним світлом, часто вони вражають несподіваним поглядом на, здається, звичайні речі.

Leopolis.news