logo
28/04
27/04
2 ...

НПП «Північне Поділля» відвідали мандрівники із Києва (ФОТО)

29-07-2023 15:302798

НПП «Північне Поділля» відвідали мандрівники із Києва (ФОТО)
Фото: автора

У п’ятницю, 28 липня, група дорослих мандрівників із Києва здійснила мандрівку по екологічно-пізнавальному туристичному маршруті «Триніг», що розташований на території однойменної комплексної геологічно-ботанічної пам’ятки природи Національного природного парку «Північне Поділля».

Під час мандрівки столичні туристи мали нагоду ознайомитися із рослинним розмаїттям території ботанічної пам’ятки, зокрема побачити як зростає у лісовому масиві вічнозелені рослини плющ звичайний, копитняк тощо. Розповідаючи про ліс, що зростає на території вищезазначеної пам’ятки природи, інтерпретатори природи НПП «Північне Поділля» ознайомили київських мандрівників із низкою дерев, їхніми біологічними особливостями та промисловим використанням. А ще туристи зі столичного міста побували біля унікального лісового джерела, посмакували його прохолодної кришталево-чистої водиці та слухали цікаві розповіді гіда-провідника про тварин, які водяться у буковому лісостані цієї природоохоронної території.

Однак, найбільше київським мандрівникам сподобалися геологічні об’єкти, що трапляються упродовж туристичного маршруту. Зокрема це закам’янілі пісковики всіляких химерних форм, що виступили на поверхню із дна архаїчного Сарматського моря, як зазначено науковцями у хроностратиграфічних таблицях, 11-7 млн років тому. Особливу увагу відвідувачів комплексної пам’ятки природи привернув так званий мегаліт у формі лагідного звіра, що стоїть на трьох опорах і називається «Триніг». Не меншу зацікавленість у туристів викликав мегаліт із назвою «Лежачий пес», та печера-грот дохристиянського періоду, що, на думку львівських археологів, які її частково досліджували, є ритуально-погребальним місцем наших пращурів-язичників.   

Михайло Шишка, журналіст, спеціально для Leopolis.news