logo
28/04
27/04
2 ...

Христина Погранична здобула три нагороди на Всесвітній універсіаді

31-07-2023 20:431757

Христина Погранична здобула три нагороди на Всесвітній універсіаді
Фото: ЛОВА

У китайському місті Ченду триває Всесвітня літня Універсіада. Студентську збірну України представляє 61 спортсмен. Вони змагаються у 10 видах спорту. Нагороду для нашої країни вже виборола львів’янка Христина Погранична.  

Про це повідомляє пресслужба ЛОВА.

20-річна спортсменка здобула срібну медаль у багатоборстві в індивідуальній першості. Христина є студенткою Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького та Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

Тренує спортсмену заслужена тренерка України Ірина Руда. Художню гімнастику дівчина опановує у Комплексній дитячо-юнацькій спортивній школі імені Дмитра Сидорука. Христина також кваліфікувалася до всіх фіналів, які відбуваються сьогодні. В індивідуальній вправі з обручем Христина вже виборола золото. Вона також посіла перше місце в індивідуальній вправі зі стрічкою.

Про спортивний шлях Христини Пограничної управління молоді та спорту Львівської ОВА розповідало у циклі історій «На межі».

Срібну нагороду учора також виборола збірна команда в групових вправах у багатоборстві. Призерками Універсіади стали Дар'я Щербакова, Марта Борис, Анастасія Пташник, Дарія Іваник, Ніколь Красюк, Діана Довганюк.   Марта та Анастасія представляють Львівський державний університет імені Івана Боберського а Дарія – Львівський національний університет імені Івана Франка.  Сьогодні дівчата також вибороли третє місце в групових вправах з 5 обручами. 

Зауважимо, загалом на змаганнях борються за нагороди приблизно 7 тисяч учасників зі 115 країн світу. Вони представляють 900 університетів. У 18 видах спорту розіграють 269 комплектів медалей.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news