logo
30/04
2 ...

На Львівщині 49 тренерів та 62 спортсмени отримали премії за перемоги на національних та міжнародних змаганнях

01-08-2023 21:061627

На Львівщині 49 тренерів та 62 спортсмени отримали премії за перемоги на національних та міжнародних змаганнях
Фото: ЛОДА

Спортсменам та тренерам Львівщини виплатили грошових винагород на 1 471 000 гривень.

Про це повідомив керівник управління молоді та спорту Львівської ОВА Роман Хім’як, повідомляє пресслужба Львівської ОВА. 

Загалом 62 спортсмени та 49 тренерів отримали заслужені винагороди за свої виняткові досягнення на різних спортивних подіях. Вони були відзначені за нагороди на Європейських іграх, Чемпіонаті світу з фехтування, Кубку світу з стрільби кульової, чемпіонаті Європи з боротьби вільної, чемпіонатах України серед дорослих з олімпійських видів спорту.

«Чи доцільно продовжувати виплачувати грошові винагороди під час війни? Ми вважаємо, що так, бо це — наші чітко задекларовані зобов‘язання перед спортсменами та їхніми наставниками. Це — про можливість вдосконалюватись і ставати сильнішими для тих, хто інструментами спорту доводить світу, що Україна — незалежна, самостійна і продовжує боротьбу попри все. Ніщо не поза політикою. Останній чемпіонат світу з фехтування це вкотре довів. А ще вважаємо, що так, бо знаємо, що частина з тих премій таки йде на дрони, пікапи чи тепловізори. А прямі донати на нагальні потреби — інколи значно оперативніші, ніж регламентовані закупівлі», – пояснив Роман Хім’як.

Нагадаємо, виплата грошових винагород здійснюється у межах Комплексної програми розвитку фізичної культури та спорту Львівщини та регламентується Розпорядженням голови ОВА про призначення та виплату грошових винагород спортсменам Львівської області та їх тренерам. Документом затверджено Порядок виплати грошових винагород та розміри премій. 

Підготувала Анастасія Андрійчук, Leopolis.news