logo
01/05
30/04
2 ...

У Львові відбудеться Чемпіонат України з бігу по шосе

13-08-2023 17:412129

У Львові відбудеться Чемпіонат України з бігу по шосе
Фото: zakarpattya.net.ua

3 вересня у Львові відбудеться Чемпіонат України з бігу по шосе на дистанціях півмарафон та 5 км, серед дорослих.

Офіційний чемпіонат відбудеться у рамках 7-го Львівського півмарафону Незламності 2023 від Run Ukraine, повідомляють організатори.

Чемпіонат України стане головним відбірковим стартом на Чемпіонат світу-2023, що відбудеться у Латвії 30 вересня – 1 жовтня, тому для професійних спортсменів це одні з найважливіших змагань року.

«Наша країна знаходиться в стані війни, тому провести такий захід та сформувати збірну команду України, яка поїде на ЧС, непросто. Також необхідно отримати дозвіл від військових адміністрацій міст та областей, виміряти та отримати сертифікацію траси від World Athletics, та знайти безпечне місто (яких в країні зараз немає), яке буде готове взяти все це на себе.

У календарі Всеукраїнських змагань з легкої атлетики термін проведення такого змагання був призначений на травень 2023 року, але бажаючих організаторів не знайшлось. Комісія ФЛАУ з поза стадіонних видів легкої атлетики та я особисто звернулись до організаторів та клубів, які розуміються на цьому та візьмуть на себе організацію такого івенту.

Відразу відгукнулась компанія Run Ukraine, яка неодноразово проводила чемпіонат України з півмарафону у Києві. Іван Третьяков (організаційний директор Run Ukraine) запропонував для проведення місто Львів в рамках 7-го Львівською півмарафону Незламності“, – розказав Сергій Романчук, головний тренер збірної України з видів витривалості.

У заході візьмуть участь професійні топ-атлети країни, серед яких члени національної збірної України, тож 7-й Львівський півмарафон Незламності стане унікальною можливістю пробігти свою дистанцію разом з елітою та отримати неабияку насолоду від цих змагань.

Траса у Львові буде виміряна та сертифікована World Athletics на 4 роки, а це означає, що всі результати, показані на трасі у Львові потрапляють до світової та європейської статистики.

«Свою участь в заході підтвердили знані майстри шосейного бігу, серед яких рекордсмен України, львів’янин Богдан-Іван Городиський, Микола Нижник, Дмитро Сірук, Ігор Порозов та ще декілька відомих атлетів.

Хочу висловити велику подяку та низький уклін усім, хто боронить нашу країну, серед них дуже багато і наших спортсменів. Окрема подяка Федерації легкої атлетики Львівської області в особі Ярослава Свища, Федерації легкої атлетики України, Міністерству молоді та спорту, яке частково фінансує цей захід. Окрема подяка від бігової спільноти всій команді Run Ukraine», – додав Сергій Романчук.

Нагадаємо, 7-й Львівський півмарафон Незламності проходитиме у двох форматах – офлайн та онлайн. Офлайн-забіг відбудеться 3 вересня у Львові. Долучитись до забігу в онлайн форматі можна у будь-якому місті України чи світу.

Цьогорічній 7-й Львівський півмарафон Незламності також матиме важливу благодійну складову: 50% від суми стартових внесків реєстрацій на онлайн-дистанції з залізною медаллю, а також 100% від суми внесків реєстрацій на онлайн-дистанції з електронною медаллю буде передано до Національного реабілітаційного центру “Незламні” (“Unbroken”), що займається протезуванням, лікуванням та реабілітацією українців.

Run Ukraine – організатор наймасштабніших бігових заходів України. З 2010 року компанія провела понад 30 міжнародних змагань для любителів бігу та спортивних ентузіастів. Місія Run Ukraine – організовувати спортивно-масові події найвищого рівня, надихати та мотивувати людей займатися бігом.

Leopolis.news