logo
30/04
29/04
2 ...

Поблизу Львова четверо людей загинули внаслідок отруєння газами, які накопичились в підвалі

10-08-2023 09:341277

Поблизу Львова четверо людей загинули внаслідок отруєння газами, які накопичились в підвалі

Напередодні, 9 серпня о 19:45 до рятувальників надійшло повідомлення про те, що в селі Повітно, Львівського району в підвальному приміщенні двоповерхового житлового будинку, отруїлись невідомими речовинами четверо осіб.

Про це повідомляє пресслужба ДСНС України у Львівській області.

До місця події було направлено рятувальників 15-ої державної пожежно-рятувальної служби Городка, відділення радіаційно-хімічного та біологічного захисту аварійно-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Львівській області, оперативну групу Львівського районного управління, медиків, працівників поліції, газову службу та інші невідкладні служби.

Прибувши до місця події, з’ясувалось, що четверо людей зайшли в підвальне приміщення будинку, де зберігалась картопля. Люди ймовірно втратили свідомість через вдихання небезпечних газів.

Внаслідок отруєння загинули 67-річна жінка, 71-річний чоловік, 45-річний чоловік та 52-річний чоловік.

Пожежно-рятувальним відділенням в засобах індивідуального захисту органів дихання, проводились роботи з витягування тіл з підвалу також проводилась розвідка першого, другого поверхів житлового будинку та горища, перекриття газового вентиля, забезпечення освітлення та обгородження місця події.

Така висока концентрація газів ймовірно могла виникнути через процес гниття картоплі, яка була в підвальному приміщенні. Під час розкладу органічних матеріалів, таких як картопля, виникають різні хімічні реакції, які можуть виділяти небезпечні гази.

Причини та обставини події встановлюють правоохоронці.

 

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news