logo
29/03
28/03
27/03
26/03
2 ...

У поліції розповіли, які розглядають версії авіакатастрофи під Львовом

07-10-2019 17:123370

У поліції розповіли, які розглядають версії  авіакатастрофи під Львовом

Поліцейські відпрацьовують такі версії авіакатастрофи на Львівщині: помилка пілота, помилка командно-диспетчерського пункту, технічна несправність літака та несприятливі метеоумови.

 

Про це сьогодні повідомив заступник начальника слідчого управління Головного управління Національної поліції у Львівській області полковник поліції Андрій Кумечко під час брифінгу щодо розслідування обставин аварійної посадки літака АН-12, що відбулась 4 жовтня у Пустомитівському районі, інформує відділ комунікації поліції Львівської області.

«Це був плановий рейс - літак слідував з Іспанії у Туречину через місто Львів і перевозив вантаж поперечних підсилювачів дверей та даху до автомобілів «Рено». У той самий день, коли сталась катастрофа, було відкрито кримінальне провадження, досудове розслідування у якому проводять працівники слідчого управління поліції Львівщини. Зараз відпрацьовуються такі версії причин авіакатастрофи – помилка пілота, помилка командно-диспетчерського пункту, технічна несправність літака та несприятливі метеоумови. Поліцейські вилучили бортовий самописець літака, документацію та скерували їх на відповідні дослідження. У провадженні також призначено ряд експертиз, які дадуть можливість остаточно встановити причини того, що відбулось. Окрім того, як тільки дозволить їх стан здоров’я, ми опитаємо членів екіпажу», - зазначив Андрій Кумечко.

За фактом було відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.276 (порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного чи повітряного транспорту) КК України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк до десяти років.

 

Нагадаємо, вранці 4 жовтня з радарів зник літак АН-12, який летів з Віго (Італія) на Стамбул (Туреччина) та мав сісти у Львові на дозаправку.

Згодом стало відомо, що літак здійснив аварійну посадку на грунт в селі Сокільники приблизно за 1,5 км до аеродрому. У результаті 5 членів екіпажу загинуло, троє – травмовано.

 Стан двох потерпілих стабільний, третій – у реанімації.

Державна авіаційна служба України тимчасово припинила дію Сертифіката експлуатанта авіакомпанії «Україна-Аероальянс», вантажний літак якої 4 жовтня здійснив аварійну посадку на Львівщині.

Leopolis.news