logo
30/04
2 ...

На Львівщині запрацюють 4 сучасних STEM-центри

10-08-2023 15:37689

На Львівщині запрацюють 4 сучасних STEM-центри
Фото: ЛОВА

Чотири Будинки техніки отримають по 1 млн грн на розвиток і модернізацію. Кошти виділяють на умовах співфінансування. Йдеться про Дрогобицьку, Бродівську, Сокальську та Червоноградську громади.

Про це повідомляє пресслужба ЛОВА.

Підсилення технічного напрямку в освіті, а також якнайширше сприяння розвитку природничих наук – один з головних векторів роботи департаменту освіти і науки Львівської ОДА на наступні декілька років. На цьому наголосив директор департаменту Олег Паска під час онлайн-наради з відділами освіти зазначених громад. Йшлося про використання субвенцій з обласного бюджету на розвиток Будинків творчості як центрів технічної творчості.

На виконання доручення голови Львівської обласної адміністрації Максима Козицького вже виділено по 500 тис. грн з обласного бюджету, решта коштів має надійти з бюджетів громад.

Фінансування відбувається відповідно до Програми розвитку освіти Львівщини на 2022-2025 роки. Вона передбачає умову співфінансування з боку місцевих громад у пропорції 50 на 50.

Відтак, Бродівська і Сокальська міські ради вже ухвалили належні рішення, у Дрогобицькій і Червоноградській міській радах відповідні ухвали мають бути прийняті цього тижня.

«У справі розвитку технічної освіти і природничих наук ми повинні тісно взаємодіяти з університетами, і навіть більше, з конкретними кафедрами і університетськими школами, які мають сучасні лабораторії і технічне оснащення, володіють новітніми знаннями і практиками», – зазначив Олег Паска.

Також він підкреслив, що модернізація позашкільної освіти триватиме і надалі – у наступні роки таке ж фінансування мають отримати інші осередки технічної освіти, що діють в громадах Львівщини,  зокрема  найкращі гуртки технічної творчості.

«Ми прагнемо сконцентрувати ресурси на конкретних досяжних і очевидних цілях», – наголосив Олег Паска.       

Учасники наради домовились що два тижні звіряти результати.

Стратегічна мета проєкту – підвищити рівень технічної освіти, викликати у дітей зацікавлення та щирий інтерес до природничих наук – фізики, хімії, біології, розвиток яких є фундаментом сильної економіки.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news